Geroosterde groentes voor bijgerecht kerst | simoneskitchen.nl

En is de kerststress al in volle hevigheid toegeslagen? Heb je alles bedacht en realiseer je je ineens dat je groente bent vergeten? Want laten we wel wezen; de bijgerechten zijn vaak niet de eerste dingen waar je aan denkt. En ik moet zeggen dat ik als goed voornemen alvast nu bedenk voor 2014 wat meer aandacht te besteden aan bijgerechten en dan voornamelijk groente gerechten. Je kunt er zoveel meer mee doen als wij standaard eigenlijk eten. Dus…. weet je dat vast.

Geroosterde groentes | simoneskitchen.nl

Maar wij eten voor tweede kerstdag bij ons diner  geroosterde groentes uit de oven. Ik vind het heerlijk en het is een makkelijk en stress vrij gerecht. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat niet alle groentes even snel garen. Harde groentes zoals wortel en meiknollen duren langer als zachte groentes als tomaat. Je kunt alles er in een keer in doen maar waarschijnlijk zijn je tomaten dan pap geworden en als dat niet je bedoeling is, doe de groentes er dan in etappes in.

geroosterde groentes

Geroosterde groentes met tijm en rozemarijn

Nog geen review
GangBijgerecht

De groentes die ik hier heb opgenoemd zijn slechts suggesties; je kunt er natuurlijk in doen wat je zelf lekker vind
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • Wortel in stukken
  • Courgette in stukken of dikke plakken
  • Paprika zaadlijsten verwijderd, in vieren
  • Knoflook hele tenen
  • kerstomaat aan de tak
  • Ui in kwarten gesneden
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Snij de grote groentes zoals courgette of winterwortel in wat kleinere stukken. Hou hierbij rekening met het feit dat groentes tegelijk gaar moeten worden. Een enorme wortel zal langer duren als een in stukken gesneden wortel dus probeer dat op elkaar af te stemmen.
  • Doe ze over in een ruime bakschaal of ovenschaal.
  • Bestrooi ruim met grof zeezout en peper. Besprenkel flink met olijfolie en schud alles even goed om. Doe er een paar takken rozemarijn en tijm bij. Zet in de oven en laat garen tot alles naar jouw wens is.
  • Dit zal - afhankelijk van je groentes en het formaat van de stukken - zo'n 20-30 minuten duren. Soms langer dus check tussendoor door even een vork in de groentes te steken.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.