Geroosterde courgette salade met spek en pijnboompitjes
Courgette is natuurlijk enorm veelzijdig. Deze geroosterde courgette salade is weer eens een heel andere manier om deze fijne groente te eten. Je serveert het met lekker uitgebakken spek en geroosterde pijnboompitjes. Het kan bijna niet eenvoudiger!
Geroosterde courgette salade
Courgette is een van die groentes die zich makkelijk schikken naar allerlei smaken die je eraan toevoegt. Ik gebruik veel courgette. Ik maak er “pasta” van, ik doe het door de soep, in smoothies en ik hou ervan om het te grillen. De smaak verandert er door en geeft weer een heel andere dimensie aan deze lekkere groente.
In dit geval wilde ik een snelle salade maken voor de lunch. Ik wil niet zeggen dat het heel erg snel is, want je moet de courgette natuurlijk wel roosteren… 🙂 Maar dan heb je ook wel wat. Hele eenvoudige salade met hele lekkere smaken.
Lekker met kip of vis
Ik maakte de salade van geroosterde courgette voor de lunch, maar je kunt er heel goed een avondmaaltijd van maken. In dat geval wil je misschien iets meer eiwitten toevoegen. Het is lekker met een stukje gegrilde kip of een mooi visje. Je kunt het ook prima serveren bij de barbecue.
Handig want dan kun je de courgette meteen op de gril roosteren. Nu deed ik het in een grillpan. Je kunt hier natuurlijk ook een gewone koekenpan voor gebruiken. Heb je die grillstrepen niet maar is óók lekker.
Met verse kruiden
De geroosterde courgette salade wordt afgemaakt met lekker veel verse kruiden. Ik gebruikte hier munt en peterselie. En een lekkere scheut extra virgin olijfolie voor erover. Maak het af met nog een beetje peper en zout erover en je lunch is klaar.
Wil je overigens geen spek gebruiken en dit liever een vegetarisch gerecht maken? Dan kun je dit ook serveren met bijvoorbeeld verbrokkelde feta of geitenkaas erover. Ook lekker!
Salade van geroosterde courgette met spek
Ingrediënten
- 1 courgette in schuine plakken gesneden
- 50 gr pijnboompitjes
- 3-4 plakjes ontbijtspek
- peterselie gehakt
- verse munt gehakt
- extra virgin olijfolie om te serveren
- peper en zout
- Bestrijk de plakjes courgette met wat olijfolie en bak deze in een grilpan tot ze gaar zijn. Bak in een andere pan de plakjes spek krokant en laat deze even uitlekken. Hak in kleinere stukjes
- Rooster de pijnboompitjes.
- Maak de salade door de plakjes op een bord te doen. Bestrooi met de spek en pijnboompitjes en eindig met de verse kruiden en eventueel nog wat olijfolie erover.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Probeer ook eens deze courgette koekjes of deze zonnige courgettesalade