Gemengde graansalade met mango en tomaat | simoneskitchen.nl

Als ik zo naar buiten kijk dan vrees ik dat de zomer een beetje op zijn eind begint te lopen… De regen komt momenteel met bakken naar beneden! Wat nog niet helemaal op zijn eind loopt is de oogst van onze tomatenplanten die uitbundig tomaten blijven produceren. Geen idee wanneer dat precies stopt eigenlijk maar zolang het duurt genieten we er met volle teugen van.

En dan is een salade zoals dit zo in elkaar gezet; ik had een flinke bak tomaten, nog een mango die dringend op moest en nog een half zakje met gemengde granen. Albert Heijn verkoopt tegenwoordig granenpakjes.. Ben even vergeten wat het merk is maar heel handig en snel te bereiden. En lekker.

Granen salade met mango en tomaat | simoneskitchen.nl

Ondertussen ben ik aan het overwegen om mezelf maar weer eens een nieuwe uitdaging te stellen en mee te doen met het 8 weken durende programma I quit Sugar van Sarah Wilson. Ik denk dan dat het na een whole30 een eitje is… Haha… Want ja, dan mag je wel al die andere dingen, maar alleen geen suiker. Klinkt eenvoudig toch? Maar goed, ik weet het nog niet zeker. Als iemand ervaringen met het programma heeft dan ben ik daar heel benieuwd naar dus laat maar weten als je wilt! Ik ga me er nog wat verder in verdiepen en het boek lezen dat ik net heb gedownload. Dus to be continued.

Granen salade met mango en tomaat | simoneskitchen.nl

Een van mijn heldinnen die het programma net heeft afgemaakt is Marisa van het prachtige blog MissMarzipan… Ik ontmoette Marisa (Australische van geboorte) in Helsinki en een blik op haar blog deed me inzien hoe ontzettend getalenteerd zij is. Ken je haar blog niet, neem dan zeker een kijkje. Ik ben fan… (En Sarah Wilson ook las ik net.. ;))

Mixed grainsalad | insimoneskitchen.com

Gemengde graan salade met mango en tomaat

No ratings yet

Ik gebruikte voor dit recept een zakje van de Albert Heijn met van die gemengde granen (spelt, rijst, farro enzovoort) maar je kunt dit met elke soort graan maken die je wilt. Quinoa, boekweit, rijst....
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 1 uur 10 minuten
totaal 1 uur 10 minuten

2

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 200 gr kipfilet
  • 100 gr gemengd graan of graan naar keuze
  • Dressing
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 el appelcider azijn
  • peper
  • zout
  • 2 tl adobo saus of bijvoorbeeld tabasco oid

  • Kook de graan van jouw keus volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt.
  • Neem een flinke mengkom en maak de mango schoon en snij in stukjes. Was de kerstomaatjes en snij in kwartjes of halfjes, afhankelijk van de maat.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid deze met zout en peper. Bak ze in een hete koekenpan gaar en goudbruin, zet apart om af te koelen.
  • Maak ondertussen de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en goed door te roeren. Proef even en voeg peper en zout toe naar smaak.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.