Simone's Kitchen

Gember soja kip – Donna Hay #7

Recept van gember soja kip | simoneskitchen.nl

Nou hier is ie dan; het recept voor de geroosterde kip die lijdend onderwerp was voor de kippetjes challenge.. 😉 Lekker kippetje of niet? Het was een lekker gerecht, maar ik had eerlijk gezegd wat meer sticky buitenkant verwacht. De kip zit in het soja mengsel voor een uur en nog wat dus ik had de buitenkant mooi kleverig bedacht maar dat gebeurde dus niet. Jammer, maar het deed aan de smaak verder niet zoveel af. Gezien het feit dat dit mijn tweede gebraden kip uit de oven was in mijn carriere (ja echt!) vind ik hem nog niet onaardig geworden.

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gember soja kip

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur 10 min
Totale tijd: 1 uur 20 min

Ingrediënten

  • 250 ml donkere sojasaus
  • 250 ml ketjap manis
  • 80 ml donkere Chinese zwarte azijn
  • 2 eetlepels honing
  • stuk gember van ongeveer 8 cm geschild en dun gesneden
  • 4 steranijs
  • 2 kaneel stokjes
  • 4 gedroogde chili pepers
  • 4 tenen knoflook gepeld en geplet
  • 1 hele kip van ongeveer 1 5 kg, gewassen en afgedroogd
  • asperges of andere groente voor erbij
  •  

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C. Doe in een grote ovenbestendige pan waar de kip straks in past, de sojasaus, ketjap, azijn, honing, gember, steranijs, kaneel, chili pepers en knoflook.
  • Breng het mengsel aan de kook. Doe de kippenpoten met keukentouw bij elkaar en leg de kip, met de borst naar beneden, in de pan. Begiet met het mengsel en doe over in de oven, zonder deksel.
  • Laat 40 minuten in de oven staan en giet om de 20 minuten weer wat van de vloeistof over de bovenkant van de kip. Na veertig minuten haal je de pan uit de oven, draai je de kip voorzichtig om en bak je het voor nog eens 30 minuten, waarbij je elke tien minuten de kip begiet met de saus.
  • Haal de kip uit de pan en zeef de saus. Snij de kip in stukken en serveer met de sappen en de asperges.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Avatar

    Hmm dit klinkt echt heerlijk en wat maak je prachtige foto’s zeg! Ik heb je blog pas net ontdekt maar ik ga even op onderzoek uit 😀 Fijne avond, liefs Rosie!

  2. Avatar

    mmm heerlijk !!! Ketjap ken ik helemaal niet. Wat is dit?
    gr Julie

    • Simone van den Berg

      O echt niet? Is dat dan een Nederlands ding? Nee trouwens volgens mij niet want in het Engels is het kecap… Indonesische sojasaus die vrij zoet is. Je hebt ook ketjap asin en dat is dan weer de zoute variant… Lastig te omschrijven… Misschien bij een toko te vinden bij jullie? Bij ons gewoon in de supermarkt wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!