Recept van gember soja kip | simoneskitchen.nl

Nou hier is ie dan; het recept voor de geroosterde kip die lijdend onderwerp was voor de kippetjes challenge.. 😉 Lekker kippetje of niet? Het was een lekker gerecht, maar ik had eerlijk gezegd wat meer sticky buitenkant verwacht. De kip zit in het soja mengsel voor een uur en nog wat dus ik had de buitenkant mooi kleverig bedacht maar dat gebeurde dus niet. Jammer, maar het deed aan de smaak verder niet zoveel af. Gezien het feit dat dit mijn tweede gebraden kip uit de oven was in mijn carriere (ja echt!) vind ik hem nog niet onaardig geworden.

20140310 MH2A7436

Gember soja kip

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 1 uur 10 minuten
totaal 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml donkere sojasaus
  • 250 ml ketjap manis
  • 80 ml donkere Chinese zwarte azijn
  • 2 eetlepels honing
  • stuk gember van ongeveer 8 cm geschild en dun gesneden
  • 4 steranijs
  • 2 kaneel stokjes
  • 4 gedroogde chili pepers
  • 4 tenen knoflook gepeld en geplet
  • 1 hele kip van ongeveer 1 5 kg, gewassen en afgedroogd
  • asperges of andere groente voor erbij
  •  

  • Verwarm de oven voor op 200 C. Doe in een grote ovenbestendige pan waar de kip straks in past, de sojasaus, ketjap, azijn, honing, gember, steranijs, kaneel, chili pepers en knoflook.
  • Breng het mengsel aan de kook. Doe de kippenpoten met keukentouw bij elkaar en leg de kip, met de borst naar beneden, in de pan. Begiet met het mengsel en doe over in de oven, zonder deksel.
  • Laat 40 minuten in de oven staan en giet om de 20 minuten weer wat van de vloeistof over de bovenkant van de kip. Na veertig minuten haal je de pan uit de oven, draai je de kip voorzichtig om en bak je het voor nog eens 30 minuten, waarbij je elke tien minuten de kip begiet met de saus.
  • Haal de kip uit de pan en zeef de saus. Snij de kip in stukken en serveer met de sappen en de asperges.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.