Geitenkaas hapjes

Ik ben gek op geitenkaas dus toen ik werd gevraagd door Bettine geitenkaas om wat van hun producten uit te proberen zei ik daar natuurlijk geen nee tegen… Je kunt geitenkaas op zoveel verschillende manier gebruiken dat ik moeite had om te kiezen wat ik nou wilde gaan maken met al dat lekkers in mijn pakket. Ik koos uiteindelijk voor twee recepten en dit is de eerste en de makkelijkste… En misschien ook wel de lekkerste.. 😉 Het is heel eenvoudig om te maken. In dit geval heb ik een kant en klare ‘Red onion marmelade’ gebruikt die ik op de Neighbourfood market had gekocht van Kate’s Slow Jam.

20140315-MH2A7645

De combinatie van die twee is een zogeheten ‘match made in heaven’. Voor de geitenkaas kun je natuurlijk de grote stukjes geitenkaas gebruiken maar ik nam de geitenkaas met bacon rondjes en nou ja ik kan eigenlijk alleen maar zeggen; zelf proberen. Achteraf gezien had ik de rondjes wel iets kleiner kunnen maken want dit is het makkelijkste eten als je het zo hop in een keer naar binnen kunt schuiven. Nu waren ze net een tikkie te groot. Omdat manlief natuurlijk geen geitenkaas lust heb ik ze ook gemaakt met de uienjam en daarop stukjes leftover geroosterde kip… Ook niet onverdienstelijk!

Geitenkaas hapjes

Geitenkaas-uienchutney hapjes

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

Ingrediënten


  • Neem een uitsteker van ongeveer 7 cm doorsneden en snij rondjes uit het bladerdeeg. Maak vervolgens met een rondje van 5 cm een indruk in het deeg en prik met een vork in het midden wat gaatjes. Beleg de binnenkant van het rondje met de uienjam.
  • Snij een rondje van de geitenkaas door midden en doe een helft op de uienjam. Bestrooi met wat verse tijmblaadjes en bestrijk de buitenkant van je bladerdeeg met het geklopte ei.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de kaas goudbruin is en het deeg gerezen en gaar

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Ik ontving een pakket met geitenkaas van Bettine om uit te proberen

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.