Een heerlijke bruschetta met geitenkaas, avocado en gekarameliseerde limoen. Maak het af met een blaadje munt voor het lekkerste broodje ever.

Bruschetta met geitenkaas

Bruschetta met geitenkaas en avocado

Bruschetta is met stip een van mijn favoriete sandwiches. Deze bruschetta met geitenkaas en avocado heeft als extra’s een gekarameliseerde limoen die je voor het serveren nog even uitknijpt over de bruschetta. Dat geeft het geheel een lekkere frisse touch.

De meest gemaakte bruschetta is waarschijnlijk een bruschetta met tomaat. En met goede reden want deze Italiaanse klassieker is perfect als makkelijk voorgerecht of als lichte lunch. Deze bruschetta met geitenkaas is weer heel wat anders.

Geitenkaas bruschetta met avocado | simoneskitchen.nl

Met geitenkaas

De bruschetta maak je met lekker zuurdesem brood. Omdat je de boterhammen roostert kun je ook gerust wat ouder brood gebruiken. Handig om het oude brood op te maken. De geitenkaas is lekker romig, evenals de avocado. Maar door het knapperige van het brood wordt het toch een lekker geheel.

Het recept komt overigens van oorsprong van Donna Hay. Het was ooit onderdeel van de Donna Hay Challenge, waarin ik had bedacht dat ik alle 80 recepten uit een Donna Hay magazine ging maken. Die uitdaging bleek iets te groot maar in de tussentijd heb ik wel een flink aantal heerlijke recepten van Donna mogen maken. Waaronder dus deze bruschetta met geitenkaas.

Limoen grillen

Het aparte aan deze bruschetta met geitenkaas en avocado is de gegrilde limoen. Die maakt het echt af. Doordat de avocado vrij vettig is en de geitenkaas vooral heel romig kan het wel een beetje fris gebruiken. Door het roosteren van de limoen wordt het niet té zuur. De limoen krijgt een iets zoetere smaak door het grillen en maakt de geitenkaas bruschetta echt af.

Even afhankelijk van het formaat van je avocado én het formaat van je boterham heb je genoeg aan 1/4 of een halve avocado per bruschetta. Ligt ook een beetje aan wat je zelf lekker vindt.

Wanneer is iets een bruschetta?

Ja dat is natuurlijk een goede vraag. Maar in de basis is een bruschetta een broodje dat geroosterd wordt in de oven en wordt ingewreven met een teentje knoflook. Maar je mag het van mij ook een sandwich noemen. 🙂

Kan ik de geitenkaas vervangen?

Ja dat kan zeker. Als je niet van de specifieke smaak van geitenkaas houdt dan kun je dit vervangen voor willekeurig welke andere zachte kaas. Denk hierbij aan brie, camembert of blauwe kaas. Het is fijn als het makkelijk smelt.

Bruschetta met geitenkaas

Bruschetta met geitenkaas

5 van 1 stem
GangLunch
KeukenItaliaanse keuken

Een heerlijke bruschetta met geitenkaas en avocado
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes zuurdesem brood van goede kwaliteit
  • olijfolie om te besmeren
  • 1 teentje knoflook door de midden
  • 4 limoenen gehalveerd
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 2 avocado’s gesneden
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 handjevol verse munt

  • Verhit een grilpan op hoog vuur. Bestrijk het brood met wat olie en bak 1 minuut aan elke kant of tot het licht gegrild is. Wrijf het brood meteen in met de halve knoflook teen en zet aan de kant.
  • Bak de limoenen op de grilpan met de snijkant naar beneden voor ongeveer 1-2 minuten tot mooi goudbruin gebrand.
  • Beleg het brood met de geitenkaas, doe de plakjes avocado erbij en bestrooi met zout en peper.
  • Top met de munt en knijp de gecarameliseerde limoen erover uit en serveer meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 15g | Vet: 21g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 11g | Cholesterol: 12mg | Natrium: 429mg | Kalium: 647mg | Vezels: 10g | Suiker: 4g | Vitamine A: 439IU | Vitamine C: 30mg | Calcium: 99mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze lekkere recepten

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.