Deze makkelijke tomaten paprikasoep staat in no time op tafel en in combinatie met een beetje room en wat verse basilicum is het een ideaal feestelijk gerecht.

Tomaten paprikasoep

Tomaten paprikasoep

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik  hou van enorm snelle gerechten maar dan wel gerechten die toch lekker, smaakvol en gezond zijn. Ik geef eerlijk toe dat vooral dat laatste zo rond de feestdagen nog wel eens de mist in gaat. Ik ‘moet’ natuurlijk voor mijn blog van allerlei fijne nieuwe dingen testen en vreemd genoeg ligt de focus in de maand december heel vaak op desserts… Foute boel natuurlijk want een heel diner met alleen maar desserts is weliswaar uitermate verleidelijk maar misschien niet zo’n heel goed idee.

Tomaten paprikasoep

Snel en gezond

Voor de kerstdagen ben ik altijd wel op zoek naar lekker, makkelijk en niet al te zwaar. Een soep vind ik dan ook wel echt een fijn voorgerecht, maar check trouwens hier voor nog meer makkelijke voorgerechten voor de kerstdagen. Als het dan ook nog eens relatief gezond is dan is dat meteen een win win situatie.

Makkelijk voorgerecht

En zeg nou zelf: een fijne soep is toch een geweldig handig voorgerecht. En deze soep – geloof het of niet – kost je echt niet meer dan een paar minuten en kan volledig van tevoren worden klaargemaakt. Ok, met uitzondering van de garnering, maar dat spreekt voor zich.

De basis is een bouillon en die kun je makkelijk maken van een bouillonblokje of gebruik verse bouillon. Vervolgens voeg ik er hier verse groenten bij, een blikje tomatenblokjes en geroosterde paprika, even pureren en mijn soep is klaar. Het snijden van de ui en bleekselderij is nog het meeste werk…

Omdat wij de soep graag als voorgerecht eten hou ik hem licht zodat er nog ruimte overblijft voor hoofdgerecht en dessert!

Tomaten paprikasoep met room

Supersnelle feestelijke tomaten-paprikasoep

Nog geen review
GangSoep
KeukenFeest

Deze snelle soep is ideaal als voorgerecht tijdens de feestdagen!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
  • 3 stuks gerookte paprika uit pot
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 el olijfolie
  • verse room om te serveren
  • paar blaadjes basilicum

  • Neem een kleine soeppan en verhit hierin de olijfolie. Doe hier de knoflook, ui en bleekselderij bij en bak dit op medium vuur tot de ui glazig is. Voeg nu de tomatenblokjes, paprika en bouillon toe en laat het geheel een minuutje of tien zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en serveer met een beetje room en een paar blaadjes basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 88kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 2g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Natrium: 1018mg | Kalium: 403mg | Vezels: 3g | Suiker: 7g | Vitamine A: 669IU | Vitamine C: 25mg | Calcium: 57mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.