Farro salade met vijgen dadel dressing | simoneskitchen.nl

Salades maken is leuk. Combinaties met salades bedenken is nog leuker en ze vervolgens opeten is misschien wel het allerleukst…
Volgens mij is het aantal salades op de site flink groot in verhouding tot de andere gerechten (ok desserts winnen!) en dat komt omdat ik er gek op ben. Vooral voor de lunch zoals in dit geval met farro. Farro koop je bij de supermarkt en is een (volgens mij van oorsprong Italiaans ) graan dat ik erg lekker vind.

Farro salade met feta | simoneskitchen.nl
Kun je het niet vinden dan is elke andere soort een optie. Denk aan rijst, spelt, pasta, freekeh of iets in die geest. Quinoa kan ook maar ik zou voor een wat grovere korrel gaan.
Cranberries zijn nu volop verkrijgbaar dus ik deed die erin maar je kunt dit ook vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit.
De salade is een klein beetje zoet, ook door de heerlijke dressing met vijgen dadel azijn uit – je raadt het al – Simone’s Kitchen. Heb je die niet dan kun je ook een zoete balsamico gebruiken of een andere azijn met zoete smaak.

Farro salade met vijgen dadel dressing | simoneskitchen.nl

Farro salade met feta en vijgen dadel dressing

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr farro of ander graan zoals rijst spelt of quinoa
  • 50 gram feta
  • 40 gram gedroogde cranberries
  • rucola of andere bladsla
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 70 gram pecannoten
  • 1 el honing
  • klontje boter om de noten te bakken
  • Dressing
  • 2 el vijgen dadel azijn
  • 1 el yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

  • Kook de farro of het graan van je keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • In de tussentijd brokkel je de feta, snij je de tomaatjes in kwartjes en hak je de cranberries grof.
  • Zet een kleine koekenpan op het vuur, smelt hierin een klontje boter en voeg de pecannoten toe. Rooster ze even en voeg de eetlepel honing toe. Schud alles goed om zodat de noten met een laagje honing zijn bedekt. Laat dit even carameliseren maar let op dat het niet verbrand. Haal uit de koekenpan en hak de noten grof.
  • In een kom doe je de farro, de cranberries, kerstomaatjes, pecannoten en feta en meng dit.
  • Maak een dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en goed te mengen. Druppel wat van de dressing over de salade.
  • Maak de borden op door de sla op het bord te leggen en hierop de farro te doen. Doe er nog wat dressing over en serveer meteen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.