Snelle taartjes met physalis | simoneskitchen.nl

Allemaal hand opsteken die dacht dat je physalis (ook wel bekend als de Kaapse Kruisbes) alleen als decoratie materiaal kon gebruiken? Ha! Dat heb je dan mooi mis. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik ook best een hele tijd in de vooronderstelling heb geleegd dat die mooie oranje besjes niet eetbaar waren. Maar niks blijkt minder waar. Ze zijn zelfs erg lekker en multi inzetbaar.

Ik kreeg de vraag van een klant om er een aantal recepten mee te ontwikkelen en dit is er eentje van. Ik ga er nog een delen dus verwacht binnenkort een foccacia met physalis!

Voor nu dit lekkere en eenvoudige taartje. De bodem is wat fragiel dat is het enige nadeel van dit baksel. Je kunt ook nog makkelijker maken door kant en klare koekbodems te halen en die te vullen met het mengsel of iets meer boter toevoegen in de bodem zal wellicht ook helpen. Ik ga het nog een keer maken en zal het recept aanpassen als ik de juiste verhouding boter, kruimels heb gevonden. Of als jij het weet, let me know.

Snelle taartjes met physalis | simoneskitchen.nl

Taartjes met physalis

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Koeltijd30 minuten
totaal 40 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr biscuits Maria biscuitjes oid
  • 100 gr boter
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 10-15 stuks physalis
  • 75 gr pure chocola

  • Doe de biscuit in een keukenmachine en maal tot fijne kruimels. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze bij de biscuits. Pulse tot alles goed gemengd is.
  • Doe het kruimelmengsel in taartvormpjes (met losse bodem) van 10-15 cm breedte en druk stevig aan met de achterkant van een lepel tegen zijkant en bodem. Zet in de koelkast om stevig te worden. (min 30 min)
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer deze door de mascarpone tot het goed gemengd is. Snij 10 physalis in stukjes en roer deze door het mengsel heen.
  • Haal de taartjes uit de vormpjes en vul met het roommengsel. Beleg met physalis stukjes. Smelt de chocola en doop een physalis in de chocola. Leg deze in het midden en decoreer met de gesmolten chocola.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.