Tom Kha Gai soep
Deze heerlijke tom kha gai soep doet je in Thailand wanen. De geuren en de smaken.. ik kan er enorm blij van worden. De soep is makkelijk en kun je naar wens aanpassen.
Tom Kha gai soep
Deze tom kha gai soep aten we voor het eerst een paar weken geleden en het was instant liefde op het eerste gezicht. Of op het de eerste smaakbeleving. Hoe je het ook wilt noemen. Ik hou enorm van de smaken van de Thaise keuken en deze Tom Kha Gai soep is geen uitzondering. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik de foto vreselijk vindt. Maar goed dat is dan in dit geval even niet belangrijk. Een nieuwe foto komt er wel een keer.
Voor nu wil ik voor zeker zijn dat ik het recept voor deze Tom Kha Gai soep niet vergeet. Met de hoeveelheid recepten die er hier gemaakt worden en gefotografeerd is dat wel een groot risico. Ik probeer mezelf aan te wennen om nieuwe recepten meteen als draft hier in de site te verwerken maar in de praktijk komt dat er niet zo snel van. Maar goed, de soep dus.
Romig
De tom kha gai soep is lekker romig, makkelijk te maken en je kunt het aanpassen naar eigen wens. Het recept komt van nomnompaleo, een van mijn favoriete sites voor no nonsense makkelijke recepten die homemade zijn.
Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten die je nodig hebt. Het zijn over het algemeen ingrediënten die je goed kunt vinden in de toko en de meeste zelfs in de supermarkt. En je hebt natuurlijk wel wat nodig om de smaken van Thailand terug te halen. Maar al met al is het geen ingewikkelde soep en dit tom kha gai recept ga ik zeker vaker op het menu zetten!
Kun je geen galangal vinden dan kun je dat vervangen door gember. De smaken lijken op elkaar en kunnen prima door elkaar vervangen worden. Kaffir lime is wel wat lastiger. Dat vind ik echt zo’n smaak die Azië schreeuwt. Dus als je het kunt vinden zeker gebruiken. Ik koop meestal een grote zak in de toko en vries die in. Op die manier heb ik altijd blaadjes als ik het nodig heb.
Lemongrass of citroengras kun je tegenwoordig meestal wel in het koelschap van de supermarkt vinden.
Tom Kha Gai soep
Ingrediënten
- 1 blik kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 200 gr kipfilet in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 150 gr shiitake in stukjes
- 1 stuk lemongrass gekneusd
- 1 stuk galangal of gember, paar plakjes
- 2 kaffir lime blaadjes
- 2 tomaten in stukken
- 2 rode chili pepers in dunne ringetjes
- sap van 1 limoen
- 1,5 el vissaus
- koriander vers
- kokosolie om te bakken
- Voeg de citroengras, galangal (of gember) en kaffir lime blaadjes toe en laat het geheel even meekoken voor een minuutje of tien.
- Voeg de kip toe en kook tot de kip gaar is.
- Voeg de tomaten toe en laat deze even mee warmen maar niet kapot koken.
- Haal van het vuur en roer het limoensap, de vissaus en de verse koriander erdoor.
- Serveer met nog wat verse koriander erover en de chilipepers
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hou je ook van soep? Probeer dan deze tomaat wortelsoep eens uit!
Alles waar vissaus en kokosmelk in zit vind ik héérlijk! Ik maak deze soep het liefst met garnalen. Niet altijd zin in kip. Maar goed dan heet hij natuurlijk Tom Kha Kung. 😉😉
O lekker! Met garnalen lijkt me ook helemaal prima eigenlijk!