Gevulde eieren voor halloween | simoneskitchen.nl

Het is al half oktober. De dagen worden in rap tempo korter en binnenkort is het weer langer donker dan licht op een dag.
Dat soort omstandigheden zijn natuurlijk ideaal om flink aan de slag te gaan met bijgeloof en andere angstige verhalen.

Mensen zijn vanuit de oudheid vanuit een oerinstinct vaak bang voor verschillende dingen.
Denk maar aan angst voor slangen (terwijl veel mensen nog nooit een slang in het echt hebben gezien), angst voor vleermuizen (waar dat vandaan komt, weet bijna niemand) en natuurlijk angst voor insecten en met name spinnen!
De angst voor spinnen is zo diep geworteld dat er zelfs een aparte naam voor bestaat: Arachnafobia.


En daar komen dan weer prachtige urban legends uit naar voren. Wat urban legends zijn? Dat is eigenlijk een popi jopi woord voor ‘Broodje Aap’ verhalen. Van die griezelverhalen die rond het kampvuur worden verteld wanneer je in een donker bos kampeert. Hier een voorbeeld van een broodje aap verhaal over spinnen.
Echte dudes zijn natuurlijk helemaal niet bang voor dit soort zaken. Dudes zijn eigenlijk nergens bang voor… nou ja, hooguit voor het credit card afschrift wanneer de Misses met haar vriendinnen is wezen shoppen.
Deze dude heeft al sinds zijn pubertijd een rigoureus traject gevolgd om zijn angsten te overwinnen; het kijken van zoveel mogelijk griezelfilms.
En na alle Jasons, Michaels, Freddies en Reapers ben ik dus nergens meer bang voor. Ik vind helemaal niets meer eng!
Alhoewel, hele oude mensen in een zwembroek zijn wel eng. Maar, dat vindt toch iedereen?

Inmiddels krijgt het feest van de angst, Halloween, ook steeds meer vaste voet aan de grond in Nederland.
Ik ben daar persoonlijk wel heel blij mee, want dit feest gaat om bang maken en natuurlijk zo griezelig mogelijk verkleden.
En, normaal gesproken is het absoluut niet cool voor een dude om zich te verkleden, maar bij Halloween moet dit juist.
Dus, hiermee is Halloween voor alle dudes een geldige reden om je eens lekker vreemd uit te dossen.
En denk dan niet aan de veren tooien en boa’s van de Toppers, maar aan donkere, mysterieuze outfits zo rechtstreeks uit een Dracula film.
Bij nader inzien: vind ik de Toppers eigenlijk ook wel een beetje eng. Met name wanneer ze gezamenlijk gaan zingen.

Vandaag een klein en creatief tussendoor receptje, speciaal voor op je Halloween partijtje.
Ik heb op internet ooit eens een foto van deze eitjes gezien, maar ik weet eerlijk gezegd niet meer waar.
Vandaar dat ik het zelf maar ben gaan maken.
Gevulde eitjes met een spinnen thema. Makkelijk te maken en gewoon leuk om neer te zetten voor je gasten.

Enne: hoeveel andere soorten fobia kennen jullie nog meer naast de arachnafobia?
Deze dude is trouwens ook wel benieuwd wat de engste film is die je ooit hebt gezien.

20151018-MH2A3910

Gevulde eieren voor halloween | simoneskitchen.nl

Gevulde eieren voor Halloween

Nog geen review

Heerlijk gevulde eitjes afgemaakt met een 'olijf' spin voor een griezelig effect. Perfect hapje voor op een Halloween feestje.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

8 personen

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 20 zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram pijnboompitten
  • blaadjes van 1 takje tijm fijn gehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • Salt n Peppa

  • Breng de eieren in een pan met koud water en een klein beetje zout aan de kook en laat ze in 5 minuten hard koken.
  • Laten schrikken onder de koude kraan en hierna laten afkoelen en pellen.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan (gaat heel snel, dus blijf opletten) en hak ze daarna in grove stukjes.
  • Snij de eieren overdwars doormidden en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Doe dit in een kom en prak met een vork.
  • Voeg hierna mayonaise, tijm, tabasco en mosterd toe en meng tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper en doe het mengsel in een spuitzak met brede spuitmond.
  • Spuit een dikke toef eimengsel in ieder half ei en strooi hierover wat gehakte pijnboompitjes en paprikapoeder.
  • Maak tenslotte af met een doormidden gesneden olijf (lichaam van de spin) en de tweede helft van de olijf in zes of acht dunne reepjes (pootjes van de spin) op de vulling te leggen.
  • Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met de kruiden in het eimengsel, dus doe gerust ns gek en gooi er wat andere smaakmakers doorheen.
  • Voor een bloederig effect kun je natuurlijk ook heel goed wat druppels ketchup gebruiken of een flinke lik ketchup door het eimengsel roeren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.