Ben je net als ik fan van een lekkere bak met nachos? Dan kun je dit lekkere recept voor deze nacho ovenschotel vast wel waarderen. Het is makkelijk en past ook nog eens perfect bij een feestje.

Nachos todos

Nachos todos oftewel nachos ovenschotel

De allereerste keer dat ik deze nacho ovenschotel at was in een Mexicaans restaurant in Amsterdam. Ik geloof Rosa’s? Op de kaart stond nachos todos en Hermin, met wie ik die avond uit eten was, stond erop dat we dat bestelden. Ik dacht nog ‘leuk als voorgerecht’, maar enig overleg met de bediening wees uit dat het beter niet als voorgerecht gegeten kon worden.

Toen de schaal op tafel kwam snapte ik onmiddelijk waar dat vandaan kwam. Druipend van gesmolten kaas met alle toppings die je maar kon bedenken. Nachos todos betekent dan ook letterlijk; nachos met alles. Nou daar was geen woord teveel van gezegd. Maar jeetje zo lekker! Dus het werd tijd om zelf eens een nachos todos schotel te maken.

Nachos todos of nacho ovenschotel

Maken van de ovenschotel

Om de nacho ovenschotel te maken heb je geen hogere wiskunde nodig. Sterker nog; echt veel eenvoudiger dan dit gerecht worden ze niet gemaakt. Je hebt uiteraard nachos nodig. Dat is essentieel voor dit gerecht. Verder lekker gehakt (rundergehakt of half om half) De laatste heeft wel mijn voorkeur omdat het wat smeuïger is. Maar allebei kan natuurlijk.

Het enige element van de nachos todos wat je van tevoren klaar moet maken is het gehakt. Dat moet geruld worden en op smaak gemaakt worden met lekker pittige tex mex kruiden. Ik gebruik daar meestal een mix van chilipoeder, komijn, gerookte paprika, knoflook en ui voor. Als het gehakt geruld is, is het meeste werk gedaan.

Nachos todos of nachos ovenschotel

Nacho ovenschotel klaarmaken voor de oven

Verdeel nu de nachos over twee ovenschalen (mits je natuurlijk inderdaad twee zakken hebt) en leg hier de nachos op. Daaroverheen verdeel je het gebraden gehakt en je bestrooit het ruim met geraspte kaas. Het gaat nu de oven in tot de kaas is gesmolten.

Terwijl dat aan de gang is kun je mooi alvast de guacamole maken. Kant- en klaar kan natuurlijk ook, al vind ik dat persoonlijk nooit lekker. Als de kaas gesmolten is haal je het uit de oven en je strooit nog wat extra’s over de nacho ovenschotel. Denk aan bosuitjes, verse peterselie, jalapenos en kerstomaatjes. Je doet vast een flinke klodder van de guacamole op de schotel, evenals een paar eetlepels van de zure room en de salsa.

Nachos versus tortilla chips

Nu heet deze schotel natuurlijk nacho ovenschotel. Dat heeft een reden. Je kunt in de winkel ook tortillachips komen maar die zijn net even anders. De nachos zijn wat dikker en steviger waardoor ze in de oven beter blijven en makkelijk scheppen. Ze worden minder snel zompig door alle toppings. Het is natuurlijk niet zo dat je geen tortilla chips kán gebruiken maar beter is het dus om te kiezen voor de echte nachos.

Om de tafel af te maken serveer je het natuurlijk met extra guacamole, zure room en jalapeno pepers. En een lekker pittige salsa naar keus!

Nachos todos of nachos ovenschotel

Nachos todos/ nacho ovenschotel

4.50 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht, Snack
KeukenTex Mex

Supermakkelijke Tex Mex nacho ovenschotel (nachos todos) met allerlei lekkere toppings
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 5 minuten
totaal 15 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 2 zakken nachos
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 potje jalapeno pepers
  • 1 potje salsa dip
  • 1-2 potjes zure room
  • 1 portie guacamole

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Verdeel de nachos over twee grote borden. Rul de gehakt (zonder olie of vet) in een anti-aanbak koekenpan en rul tot het gaar is. Giet het overtollige vet even weg. Schep het gehakt over de nachos heen en verdeel hier ruim de geraspte kaas over.
  • Zet het met bord en al voor een paar minuutjes in de oven. De kaas hoeft alleen even te smelten.
  • Haal uit de oven en zet op tafel. Serveer de nachos met zure room, guacamole en salsa dip.

Notities

Voor de nachos todos gebruik ik nachos en geen tortilla chips. Ja daar zit dus verschil in. De nachos zijn wat dikker en steviger waardoor ze langer knapperig blijven in de oven of als je er andere dingen mee doet. Handig!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 701kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwit: 26g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 16g | Meervoudigd onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 104mg | Natrium: 450mg | Kalium: 462mg | Vezels: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 619IU | Vitamine C: 24mg | Calcium: 298mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.