Bacon chocola dudefood-5

Echte dudes zijn vaak mannen van weinig woorden. Nu wordt mij regelmatig verweten dat ik voor een dude nogal lang van stof kan zijn.
Daarom deze week een Dude Food dinsdag waar weinig over gezegd hoeft te worden.
En een simpel maar super doeltreffend recept waarbij de smaakcombinatie voor zich spreekt.
Maar toch eerst nog even een klein verhaaltje over hoe dit receptje tot stand is gekomen…Het was zondag en ik had een keer geen markt op zondag.
Hoogste tijd dus om samen met de Misses leuke dingen te gaan doen.
Ik had me al verheugd op een dagje met de Misses op pad te gaan en bij een of andere stoere tent met haar te lunchen, na een lekkere (bijna) voorjaarswandeling.
Op zaterdag keek ik al uit naar zo’n lekkere zondag samen.
Maar, wat wil het geval? Toen werd het zondag en, zowel de Misses, als ikzelf, waren eigenlijk een beetje labbekakkig.
We hadden gewoon niet zoveel zin om het huis uit te gaan en hingen maar een beetje rond in de stoelen en banken die ons huis rijk waren.
Nu hoor ik jullie denken dat een echte Dude zich niet zomaar overgeeft aan een luie bui en dat klopt ook helemaal.
Maar, en dit spreekt voor mijn defensie, een dude weet ook wanneer hij naar zijn lichaam moet luisteren. En wanneer het lijf roept (of schreeuwt!) dat de dude op de bank moet liggen op zijn vrije dag, dan doet die dude dat dus gewoon.
Het werd dus zo’n zondag. En de Misses vond het volgens mij ook niet erg.

Bacon chocola dudefood-4

En zo lag ik daar dan, compleet gehoor gegeven aan het natuurlijke instinct dat mij opdroeg om op de bank te gaan liggen en vooral niet teveel te bewegen.
Ik keek loom opzij en riep naar de Misses dat ik wel zin in een snack had.
De Misses keek minimaal net zo lui terug en zei dat ze ook wel iets lustte, iets zoets.
“Nahhh, ik wil liever wat hartigs snacken. Iets met vlees.”, gooide ik in de groep.
En toen begon het touwtrekken: “Zoet, hartig, zoet, hartig, ZOET, HARTIG!”
Na een minuut of vijf ‘zoet’ en ‘hartig’ over en weer gegooid te hebben, tilde ik mijn lijf van de bank en liep naar de keuken om iets zoets te maken.
Iets zoets met een hartige basis, wel te verstaan. Een dude met een plan geeft natuurlijk niet zo gauw op.
En zo stond er nog geen 10 minuten later een zoete én hartige snack op tafel, die door beide partijen gewaardeerd kon worden.
Crispy bacon in een jasje van gesmolten chocola. En om deze snack een beetje pit te geven, heb ik er ook nog wat rode peper bij gedaan. Lekker!

Bacon chocola dudefood 5

Bacon met een choco jasje

Nog geen review

Supersnelle en simpele snack van bacon en chocola met wat fijn gesneden rode peper. Zoet en hartig tegelijk in één hap.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 125 gr pure chocola
  • 1 rode peper zeer fijn gesneden (zaden en zaadlijsten verwijderd)

  • Bak de reepjes bacon of ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Laat even uitlekken op wat keukenpapier
  • Smelt de chocola au bain marie
  • Haal de afgekoelde bacon voor 3/4 van de lengte door de gesmolten chocola of gebruik een kwastje om de chocola op de bacon te smeren. Bestrooi de chocola met wat stukjes rode peper.
  • Laat de chocola op de bacon even hard worden (zet het anders even in de koeling om het sneller te laten uitharden).
  • Serveer de bacon choco snacks met een lekker biertje of zoete, witte wijn.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Bacon chocola dudefood-1

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.