Makkelijke kipsate met pindasaus, het is mijn absolute favoriet als het aankomt op barbecue recepten. Het is snel, het is makkelijk en er zijn maar weinig mensen die je niet blij maakt met een knapperig stukje kipsate!

kipsate

Makkelijke kipsate

Nu moet ik bekennen dat ik niet heel vaak barbecue. Het is een van die dingen die ik leuk vind als er een groepje mensen of in ieder één extra persoon aanwezig is. Ik zal niet zo snel de barbecue voor mezelf aansteken als je snapt wat ik bedoel. Maar altijd als de barbecue dan aangaat, dan is er een gerecht wat altijd op het menu staat en dat is deze makkelijke kipsate.

De marinade is een fluitje van een cent om te maken en de smaken doen niet onder voor een veel ingewikkelder marinade. Ik gebruik hiervoor eenvoudig ketjap manis (ideaal ingredient voor zoveel dingen!) en voeg daar wat smaakmakers aan toe. Even een minuutje of 30 laten staan en je kipsate is klaar! Nou ja, hij moet natuurlijk nog wel gebakken worden.

zelf satesaus maken

Op de barbecue

Ik vind een kipsate wel echt het allerlekkerste als het van de barbecue komt. Van die krokant gebakken randjes en die rokerige smaak. Heerlijk. Maar je kunt dit natuurlijk ook helemaal prima in een pan bereiden of op de grilpan. Sterker nog; je hoeft het dan in principe niet eens op stokjes te rijgen. Je kunt de blokjes kipdij gewoon zo bakken. Als dat geen makkelijke kipsate is dan weet ik het niet meer.

Voor bij de kipsate heb ik dan ook weer een hele makkelijke satesaus. Het recept daarvoor vind je ook hieronder. Of check dit makkelijke recept voor pindasaus.

Wil je je sate een Aziatische twist meegeven? Probeer dan eens de Aziatische kipsate die ook heel lekker is!

Kipsate zelf maken

Kipdij

Gebruik trouwens voor het maken van de makkelijke kipsate het liefst kipdijfilet. Dat is het lekkerste, omdat het wat vet bevat en minder snel uitdroogt als kipfilet. Het blijft lekkerder op het hoge vuur van de barbecue!

makkelijke kipsate

Makkelijke kipsate

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenBBQ

Dit recept voor een makkelijke kipsate zit snel in elkaar maar smaakt heerlijk!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

12 stokjes

Ingrediënten

Sate stokjes

  • 400 gr kipdijvlees in blokjes gesneden

Marinade

  • 3 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 limoen sap
  • 1 tl gemberpoeder

Pindasaus

  • 200 gr pindakaas met nootjes
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el gembersiroop
  • 1 tl sambal of 1 el sriracha
  • 1 el limoensap
  • 150 ml water of meer indien te dik

  • Snij de kipdijfilet in blokjes. Niet te klein maar ook niet te groot.
  • Meng de marinade ingredienten door elkaar en doe de blokjes kip erbij. Laat dit afgedekt minimaal 30 minuten marineren.
  • Rijg daarna de kip op stokjes en bak ze op de barbecue of in een pan voor ongeveer 20 minuten of tot goed gaar en goudbruin.
  • Ondertussen maak je de pindasaus door alle ingredienten (behalve het water) bij elkaar te doen in een steelpan. Zet op laag vuur op en roer het door elkaar. Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft. Serveer bij de kipsate.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 177kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 10g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 32mg | Natrium: 274mg | Kalium: 182mg | Vezels: 1g | Suiker: 8g | Vitamine A: 10IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 13mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.