20150423-MH2A9471

Deze dude is geen fan van salades. En hoe dat komt, weet ik inmiddels sinds kort.
Het heeft er niet zozeer mee te maken dat er in salades veel groen voorkomt.
Groen is juist heel mannelijk, kijk maar naar een überdude als de Hulk. Nou, veel groener kan het niet, toch?
Sterker nog, ik vind heel veel salades er enorm kleurig en vrolijk uitzien (zonder nu direct als een halfzachte binnenhuis architect over te willen komen).
Wat mij gewoon niet aanspreekt aan veel salades is dat er bijna altijd een overtuigd Dude ingrediënt ontbreekt in die schalen met groenvoer; proteine, ofwel goed vlees.pasta salade met biefstuk | simoneskitchen.nl
Maar goed, ik ben twee weken gelee ziek geweest en dat heb ik vorige week met jullie gedeeld.
En dit heb ik weer vreselijk moeten horen van The Misses.
Die begon direct te citeren dat het eten van meer salades immuun systemen versterkt, waardoor statistisch mijn kans om ziek te worden afneemt.
En dat ik met al dat ongezonde eten er ook bijna om vraag om ziek te worden.
En op onverstoorbare toon ging zij verder met het feit dat ik het ook aan mezelf te danken had dat ik griep kreeg en ga zo maar door.
Ze hield niet op voordat ik had beloofd dat ik wat vaker een salade zou maken.
En dat ga ik deze week ook doen. Maar dan wel een salade met een onmiskenbaar Dude ingrediënt: Biefstuk!
Daarmee wordt ieder stukje gras verteerbaar, dus die salade gaat dan ook wel goed komen. Zeker met die lekkere pasta erbij.

Pasta salade met biefstuk | simoneskitchen.nl

20150423 MH2A9473

Pasta salade met biefstuk en chorizo

5 van 1 stem

Heerlijke pasta salade met mooie reepjes biefstuk en pittige, uitgebakken chorizo
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2

Ingrediënten

  • 125 gr pasta ik gebruikte penne
  • 1 biefstuk
  • 1 geroosterde paprika
  • 1/2 chorizo worst
  • 1 bosuitje
  • tuinkers
  • handvol kleine tomaatjes
  • Dressing:
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mosterd met pils en munt 03 van de nieuwe mosterd of andere grove mosterd naar keus
  • 1 el knoflookazijn
  • peper
  • zout

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en afkoelen
  • Bak de biefstuk zoals je hem graag hebt en leg opzij om te laten rusten
  • Snij 1 of 2 geroosterde paprika's in kleine reepjes, was de tomaatjes en snij in vieren.
  • Snij de chorizo in kleine blokjes en bak dit in een koekenpan (gebruik geen vet!) tot ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de bosui in ringetjes
  • Maak de dressing door de ingredienten bij elkaar te doen en even goed te mengen
  • Doe alles bij elkaar en smullen maar. De biefstuk kun je in reepjes snijden en erop serveren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.