Hele snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl

Dat er altijd een communicatiekloof tussen mannen en vrouwen zal blijven bestaan, bleek van de week maar weer.
Er zijn zelfs boeken over geschreven: ‘Mannen eten graag Mars en vrouwen scheren met Venus’, of zoiets.
Ook in dit huis ontkomen deze dude en zijn Misses niet aan de Babylonische spraakverwarring die genetisch tussen de sexen is bepaald.
Neem nu het voorbeeld van afgelopen weekend dat ik zelf weer aan den lijve heb ondervonden.Hartige taartjes | simoneskitchen.nl
Op vrijdagavond zegt de Misses tegen me: “Ik wil morgen wel graag ontbijt op bed.”
Dus galant en gehoorzaam als ik ben, ga ik direct keihard aan de slag voor haar om alles in orde te maken.
Maar toen ik klaar was, met pijn in mijn rug en het zweet op mijn voorhoofd, werd mijn gegeven gehoor aan haar verzoek niet op prijs gesteld.
Sterker nog, ze werd hartstikke kwaad, omdat ik haar matras en dekbed naar de keuken had verhuisd.
Tja, als je ontbijt op bed wilt, dan moet je natuurlijk in de keuken slapen, toch?

Snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl
Dit is dus zo’n typisch gevalletje ‘Mars’ en ‘Venus’.
Om toch nog een klein beetje een gezellig weekend over te houden, heb ik het slaapgerei van de Misses maar weer naar boven verhuisd en ben ik zaterdagochtend maar even met ontbijtingrediënten en een oven aan de slag gegaan.
Met als resultaat een posh en sjiek ontbijtje waarmee iedere Dude de meest boze Misses weer rustig krijgt.
Hartige ontbijttaartjes om iedere vrouw mee te paaien.

Hele snelle hartige taartjes | simoneskitchen.nl

De allersnelste hartige taartjes

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

5 taartjes

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 plakjes ham
  • 5 eieren
  • 1 handje doperwtjes
  • 1 ui fijngesneden
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • optioneel: feta champignons, tomaatjes

  • Verwarm je oven voor op 180 C
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en doe dan een plakje in een muffinvorm (liefst anti aanbak) en maak er een kommetje van. Laat de randen uitsteken. Doe dit zo voor alle plakjes. Hou een beetje ruimte tussen de bladerdeeg bakjes anders gaat het aan elkaar plakken
  • Fruit de ui even aan en laat zacht worden. Drapeer ondertussen een plak ham in elk bakje. Doe wat doperwtjes erop en de gebakken ui. Breek een ei boven je bakje en garneer met peterselie.
  • optioneel kun je er champignons, tomaatjes of feta aan toe voegen.
  • Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is en het ei gekookt

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.