Dudefood dinsdag: De allersnelste hartige taartjes
Dat er altijd een communicatiekloof tussen mannen en vrouwen zal blijven bestaan, bleek van de week maar weer.
Er zijn zelfs boeken over geschreven: ‘Mannen eten graag Mars en vrouwen scheren met Venus’, of zoiets.
Ook in dit huis ontkomen deze dude en zijn Misses niet aan de Babylonische spraakverwarring die genetisch tussen de sexen is bepaald.
Neem nu het voorbeeld van afgelopen weekend dat ik zelf weer aan den lijve heb ondervonden.
Op vrijdagavond zegt de Misses tegen me: “Ik wil morgen wel graag ontbijt op bed.”
Dus galant en gehoorzaam als ik ben, ga ik direct keihard aan de slag voor haar om alles in orde te maken.
Maar toen ik klaar was, met pijn in mijn rug en het zweet op mijn voorhoofd, werd mijn gegeven gehoor aan haar verzoek niet op prijs gesteld.
Sterker nog, ze werd hartstikke kwaad, omdat ik haar matras en dekbed naar de keuken had verhuisd.
Tja, als je ontbijt op bed wilt, dan moet je natuurlijk in de keuken slapen, toch?
Dit is dus zo’n typisch gevalletje ‘Mars’ en ‘Venus’.
Om toch nog een klein beetje een gezellig weekend over te houden, heb ik het slaapgerei van de Misses maar weer naar boven verhuisd en ben ik zaterdagochtend maar even met ontbijtingrediënten en een oven aan de slag gegaan.
Met als resultaat een posh en sjiek ontbijtje waarmee iedere Dude de meest boze Misses weer rustig krijgt.
Hartige ontbijttaartjes om iedere vrouw mee te paaien.
De allersnelste hartige taartjes
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg
- 5 plakjes ham
- 5 eieren
- 1 handje doperwtjes
- 1 ui fijngesneden
- peterselie
- peper
- zout
- optioneel: feta champignons, tomaatjes
- Verwarm je oven voor op 180 C
- Laat het bladerdeeg ontdooien en doe dan een plakje in een muffinvorm (liefst anti aanbak) en maak er een kommetje van. Laat de randen uitsteken. Doe dit zo voor alle plakjes. Hou een beetje ruimte tussen de bladerdeeg bakjes anders gaat het aan elkaar plakken
- Fruit de ui even aan en laat zacht worden. Drapeer ondertussen een plak ham in elk bakje. Doe wat doperwtjes erop en de gebakken ui. Breek een ei boven je bakje en garneer met peterselie.
- optioneel kun je er champignons, tomaatjes of feta aan toe voegen.
- Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin is en het ei gekookt
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
hahahaha! Galant hoor!
Maar ei en bladerdeeg is een super combinatie! Daar zijn mars en Venus het gewoon over eens.
😉
Klopt! En nog zo’n universele waarheid is dat dudes en ontbijt geen combinatie zijn, haha!!!