Bacon cupcakes | simoneskitchen.nl

Hoera! Het whole 30 dieet ligt inmiddels meer dan dertig dagen achter ons. Ofwel: het dieetregime is voorbij!
En ik ben zelf ook niet ontevreden want ik heb het dieet bijna alle dagen vol gehouden. Maandag bijna, dinsdag bijna, woensdag bijna…
Ik moet natuurlijk nog wel een beetje opletten dat ik niet direct vier dagen in de week hamburger met friet op tafel zet, want de Misses is nog niet helemaal van de afslankgriep af; die maakt ‘als test’ nog pap van boekweit en frambozen. Blehh…!

Bacon cupcakes | simoneskitchen.nl

Anyway, we hebben het dieet overleefd, dus een prachtig moment om een feestje te bouwen. En bij een feestje horen taartjes!
Maar dan wel taartjes a la de Dude Food Way, nietwaar?
Voor mij ook een mooie gelegenheid om een aantal andere Dudes aan de andere kant van de oceaan eens flink in het zonnetje te zetten. Ik heb het hier over de BBQ Pit boys.
Dit zijn de Mega Dudes uit Amerika die de meest Dudeproof Approved gerechten van Barbecues, grillroosters en kampvuren toveren.

De mannen hebben zichzelf gespecialiseerd én verbeterd op het gebied van slowgrillen, chillen, bier drinken en duimen draaien. En dit soms allemaal tegelijk!!
Echt te gekke gerechten en wat mij betreft voor iedere Dude of aspirant dude een onuitputtelijke bron van inspiratie.
Daarom, als eerbetoon aan deze cowboy dudes een recept van hun hand voor gevulde bacontaartjes.
Zonder al teveel heiligschennis te willen plegen, maak ik deze bacontaartjes wel in de oven in plaats van op de BBQ, want dan kun je deze taartjes ook voor regenachtige gelegenheden uit de oven toveren.

Bacon cupcakes | simoneskitchen.nl

Bacon Cupcakes met diverse vulling

Nog geen review

Heerlijke, hartige taartjes van bacon met diverse soorten vulling
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 1 uur 30 minuten
totaal 1 uur 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

Voor de cups:

  • 250 gr bacon in lange stroken ontbijtspek kan ook
  • bakblik voor cupcakes

Voor de vulling pak je wat je lekker vindt. Denk oa aan:

  • ham
  • doperwten
  • ui
  • paprika
  • champignons
  • dunne partjes gekookte aardappel
  • worst ook voorgekookt
  • pulled pork
  • brocolli
  • prei
  • etc.

En verder:

  • 4 eieren
  • 100 gr gerapste kaas
  • 3 biertjes
  • Vette muziek van ZZ Top op de achtergrond

  • Verwarm de oven voor op 100 graden en zet de muziek van ZZ Top aan.
  • Leg de plakjes bacon kruiselings over de achterkant een cupje van het muffinblik en sluit dan het bacon bekertje af met een reepje bacon dat je rondom het bekertje wikkelt.
  • Druk de bacon een beetje aan met je handen. Maak op deze manier vier tot zes bekertjes.
  • Zet het muffinblik in de voorverwarmde oven en laat ongeveer een uur op deze temperatuur bakken.
  • Maak in deze tijd de vulling die je in het bacontaartje wilt gaan doen (bijvoorbeeld: de uientopping die ik ook graag voor de hamburger maak. Zie hier het recept)
  • Drink één of twee biertjes.
  • Na een uur haal je de baconcups uit de oven en laat je ze minimaal nog twintig minuten rusten.
  • Haal de baconcups voorzichtig van het bakblik af en vul de cups met de vulling van jouw keuze.
  • Strooi geraspte kaas over de gevulde bakjes of breek er een ei boven en zet ze hierna weer in een oven van 100 graden. Drink een biertje.
  • Haal de Dude taartjes na 30 minuten uit de oven en smullen maar.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.