Gegrilde kip sandwich | simoneskitchen.nl

Het is weer dinsdag; DudeFood dinsdag! Dat moment van de week dat inmiddels wereldwijd geroemd wordt; het moment dat de keuken ‘Men Only’ is.
En met ‘Men Only’ bedoelen we dat alle watjes van het land kunnen vertrekken, want nu is er in de keuken alleen nog plek voor dudes; krachtige en stoere mannen!
Sterk en kracht in de overtreffende trap! De keuken is nu alleen nog voor mannen die met een slappe piemel het schuifraam openzetten. Dat soort krachtpatsers!

Gegrilde kip sandwich | simoneskitchen.nl

Ik heb dit keer niet zo heel veel tijd, eigenlijk maar een minuutje of zo.
Tja en hoe lang een minuut duurt? Een minuut kan heel kort zijn, maar kan ook als een eeuwigheid voelen. Hangt er maar net vanaf aan welke kant van de WC deur je staat, he?
Tijd is sowieso een relatief raar begrip, wanneer je er over nadenkt.
Veel mensen roepen regelmatig dat tijd geld is. En dan hoor ik net zo vaak dat mensen geen tijd hebben.. Dus als je geen tijd hebt ben je eigenlijk heel arm? Best zielig dus als je geen tijd hebt.

Gegrilde kip sandwich | simoneskitchen.nl

Voor die onfortuinlijke mannen die zo magertjes in hun tijd zitten, biedt Simones Kitchen binnenkort uitkomst.
Binnen afzienbare tijd kun je Simones Kitchen namelijk ook terugvinden op enkele markten en kun je daar aan de kraam producten kopen waarmee ook gewerkt wordt in deze digitale keuken. Je kunt hierbij denken aan: oliën, azijnen en chutneys. Maar ook kant- en klare kruidenmixen waarmee je vreselijk de blits kunt maken bij ‘de Misses’ of je Dudevrienden. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt om een eigen kruidenmix in elkaar te zetten.
Dat zo’n kruidenmix van een ordinaire sandwich een echt dude waardig gerecht kan maken, bewijst het bijgaande recept voor een sandwich met gegrilde kip. Lekker machtig en machtig lekker!

Gegrilde kip sandwich | simoneskitchen.nl

Gegrilde kip sandwich

Nog geen review

Voor deze kip sandwich gebruiken we onze eigen bieslook mayonaise en onze eigen gemaakte specerijen rub
Decoratief klokje bereidingstijd

4 personen

Ingrediënten


  • Zet de grilpan vast hoog op het vuur en leg een stuk plastic folie op een snijplank. Leg daarop een kipfilet en daarop weer een stuk plastic folie. Leef je uit door met een deegroller of ander zwaar instrument de kip zo plat mogelijk te slaan.
  • Wrijf de kip vervolgens in met de specerijenrub en daarna met olie.
  • Leg in de voorverwarmde grilpan en bak aan beide zijden de kip goudbruin. Omdat de kip nu zo plat is gaat dit vrij snel.
  • Rooster je brood of in de grilpan of in een broodrooster of in de oven en beleg de onderkanten met een blad sla. leg hierop de gare kip en maak het tenslotte af met wat je leuk vind om te eindigen met een flinke klodder van die overheerlijke bieslookmayonaise!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.