Kan je zelf ijs maken zonder ijsmachine? Jazeker! En lekker dat deze heerlijke yoghurtijs met bessen is. In een paar eenvoudige stappen heb je het toetje (of tussendoortje – dat mag natuurlijk ook) zelf gemaakt en kan het genieten beginnen. Wanneer ga jij zelf ijs maken zonder ijsmachine?

Ijs zonder ijsmachine - Yoghurt ijs met bessen

Hoe kan je zelf ijs maken zonder ijsmachine?

Een ijsmachine is zo’n ding dat ik nog steeds op mijn verlanglijstje heb staan. Maar wanneer maak je nou zelf ijs? Ik niet zo vaak. Dus ben ik altijd op zoek naar leuke recepten om ijs te maken zonder ijsmachine. En dat pakt behoorlijk goed uit, al zeg ik het zelf.

Al eerder maakte ik mango ijs zonder ijsmachine. Dat ging perfect, maar was een totaal andere methode dan degene die ik je vandaag laat zien. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is bevroren fruit, Griekse yoghurt (lekker volle yoghurt. geen magere) en optioneel wat honing of een andere zoetmaker.

Daarnaast heb je ook een blender nodig. Ik vermoed dat het ook nog wel zou lukken met een staafmixer maar dan wil je dat het fruit niet al te hard bevroren is, anders wordt het lastig mengen. Ik doe het in mijn high speed blender. Dat gaat het beste, maar een gewone blender lukt ook nog wel.

Super snel ijs zonder ijsmachine

Zelf ijs maken: de valkuilen

Ooit bedacht ik dat ik bananenijs ging maken en had daarvoor een hele banaan ingevroren. Ik kan je vertellen; dat gaat niet goed. Ben je dus van plan om zelf ijs te maken zonder ijsmachine te maken, zorg dan dat je klein fruit hebt. Denk hierbij aan blauwe bessen, frambozen, stukjes banaan en dergelijke. Sommige aardbeien zijn vaak alweer te groot. Vries je het fruit zelf vers in dan kun je daar natuurlijk rekening mee houden. Maar koop je het in de winkel dan ben je afhankelijk van wat er ingevroren is. De ervaring leert dat dat vaak grote stukken zijn.

Het zelfgemaakte ijs meteen eten

Natuurlijk maak je dit supersnelle ijs zonder ijsmachine omdat je accuut zin hebt in een lekker ijsje. Essentieel is dan ook om het meteen op te eten want het smelt. Zeker als het mooi weer is, gaat dat hard, maar dat hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk. Het extra voordeel van dit ijs is dat het ook nog eens gezond is. Yoghurt, fruit en een tikkie honing, meer heb je niet nodig. En zelfs dat laatste kun je weglaten.

Wil je geen zuivel, dan kun je dit ook maken met kokosyoghurt.

Zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine en dat binnen 2 minuten. Ik zeg: laat de zon maar komen!

Lege kom ijs
Ijs zonder ijsmachine

Ijs zonder ijsmachine – Yoghurt met bessenijs

Nog geen review
GangDessert
KeukenGezonde keuken

Net zo lekker en supersnel; ijs zonder ijsmachine!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 5 minuten
totaal 5 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr bevroren fruit bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, blauwe bessen enzovoort
  • 1 el honing

  • Doe de ingredienten bij elkaar in de blender of het bakje van de staafmixer en draai tot het fruit kapot is geslagen en je een romige ijsmassa over hebt
  • Let wel even op; als je te groot fruit neemt zoals bijvoorbeeld aardbeien, laat dit dan even buiten de vriezer anders is het lastig om het goed door de yoghurt te draaien.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 171kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 14g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 6mg | Natrium: 47mg | Kalium: 365mg | Vezels: 8g | Suiker: 18g | Vitamine A: 41IU | Vitamine C: 33mg | Calcium: 169mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens deze snelle desserts;

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.