Pulled chicken sandwich | simoneskitchen.nl

Doe meer met je kip!

Als ik erover na ga denken dan is kip toch wel het meest gebruikte stukje vlees. Niet alleen in onze keuken, maar zeker ook in die van de rest van Nederland. Het is gewoon een fijn stukje vlees en daarmee ideaal om te variëren.


Kippenvleugeltjes met broccoli en spruitjes | simoneskitchen.nl

SPONSORED

Variatie tips voor je kip!

Wellicht verval je voor je kiprecepten snel in ‘meer van hetzelfde’. Een gebakken stukje kipfilet is natuurlijk heel erg lekker, maar er kan nog zoveel meer met dit stukje vlees! Ik laat je vandaag drie eenvoudige variaties zien. Twee keer met kipfilet en één keer met kippenvleugels. Wij kopen meestal een hele kip (via koopeenkip.nl) en daar zitten ook altijd vleugeltjes bij. Niet meteen mijn favoriete stuk van de kip en daardoor blijft het vaak liggen, maar met dit recept ben ik erg blij. Zo komen die vleugeltjes gegarandeerd op vanaf nu.

Variatie aanbrengen met kruiden en een paar ingredienten | simoneskitchen.nl

Smaakvariatie met kruiden en specerijen

Nu weten jullie vast al een tijdje dat ik fan ben van de kruiden van Euroma. De smaken zijn top en er zitten alleen maar ingrediënten in die je kunt herkennen. Zonder toegevoegd zout en andere rommel. Puur natuur dus. Het fijne is ook dat je de kruiden dus kunt gebruiken naar hartenlust en later naar smaak zout en peper kunt toevoegen. De kruidenmelanges van Euroma kun je vinden in het kruidenschap van o.a. de Albert Heijn.

Ik gebruikte voor de variatierecepten (een gedeelte van) de ingrediënten die je hierboven ziet. Zo maak je met andere kruiden en een kleine variatie in ingrediënten echt een totaal ander gerecht.

Pulled chicken uit de slowcooker

Pulled pork is een van mijn favoriete gerechten maar ik had al eerder een sandwich met pulled chicken gezien. Het leek me een goed moment om die eens te gaan maken. Ik koos daarvoor de Portugese kipkruiden en voegde er tomatenblokjes aan toe. Laat dit geheel vier uur pruttelen in je slowcooker en je krijgt een super broodje kip. De pittige Portugese kruiden zorgen behalve voor heerlijke kip ook voor een heerlijke saus. Niet zo pittig dat je meteen aan de waterkraan gaat hangen maar net genoeg om het spannend te maken!

Pulled chicken | simoneskitchen.nl

Voor het tweede recept bakte ik kipvleugels met de Oosterse kipkruiden en broccoli en wat overgebleven spruitjes in de oven op 200˚C. In de kruidenmelange zit onder andere gember, koriander en kurkuma. Die zorgen ervoor dat de kippenvleugels een lekker pittige smaak krijgen. Strooi ook een beetje over de groenten! Dat geeft de schotel extra pit. Het recept daarvan vind je hier.

Voor het derde recept maakte ik een wokgerecht en hiervoor gebruikte ik de Thaise wokgroente. Deze ging royaal over de wokschotel met stukjes kipfilet, broccoli, paprika en ik serveerde die met noodles. Dat ik gek ben op de smaken van Thailand is geen geheim en de kruiden zorgen ervoor dat je je heel even terug waant in dat mooie land. Het recept daarvoor vind je hier.

Meer inspiratie over het maken van nieuwe smaken? Kijk eens op de inspiratiepagina van Euroma!

Thaise wokgroente | simoneskitchen.nl

 

Pulled chicken sandwich | simoneskitchen.nl

Broodje pulled chicken uit de slowcooker

3.50 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Slowcooker4 uur
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen
  • 2 stuks kipfilet ongeveer 350-400 gr
  • 1 ruime eetlepel Euroma Portugese kipkruiden
  • 1 ui in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • krulsla
  • saus naar keuze

  • Wrijf de kipfilet in met wat van de Portugese kipkruiden. Doe de kipfilet in je slowcooker. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, ui en knoflook toe. Giet er ongeveer 100 ml water bij. Strooi de resterende Portugese kipkruiden erbij. Roer het geheel even goed door en zet op de slowcooker op de hoge stand.
  • Na vier uur is je kip gaar en zijn alle smaken er goed ingetrokken. Als het goed is kun je de kip nu heel makkelijk uit elkaar trekken met twee vorken. Doe dit en roer de kip nog even goed door je saus heen.
  • Snij de broodjes door en besmeer de onderkant met saus naar keuze. Tomatenketchup past er goed bij, maar ik hou van mayonaise dus dat was mijn keuze. Lekker eenvoudig. Daarop komt een blaadje sla en dan je kip.
  • Eet direct op!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Euroma

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.