Simone's Kitchen

Donna Hay #25: Gepocheerde kip met groene groenten

Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl

Wat ik nou zo fijn vind aan de recepten van Donna Hay is dat ze vaak eenvoudig, smaakvol en makkelijk zijn. O en de meesten zijn ook nog eens gezond. Dat is toch fijn als je bedacht hebt om alle recepten te maken toch? Ik heb net het nieuwe kookboek binnengekregen ook “Life in Balance” en ik ben daar nu al fan van. (morgen meer over het boek!)

Of ik daar ook alle recepten van ging maken vroeg iemand me al… Hmmm, verleidelijk.. 🙂 Maar ja echt realistisch is het amper te noemen natuurlijk. Bovendien waag ik te betwijfelen of het Donna Hay team het leuk vind als ik alle recepten uit een boek ga namaken. Van het tijdschrift vonden ze het een leuk idee (ja ik heb netjes toestemming gevraagd!) maar een boek is toch een ander ding.

20160909-mh2a4860

O als er iemand is die alle recepten uit mijn boek wil maken? Haha… Daag ik je bij deze uit! 🙂

Maar goed, over naar dit lekkere recept. De kip wordt gepocheerd in de bouillon waardoor de smaak er meteen goed intrekt. O en mocht je kip pocheren lekker vinden, probeer dan eens om de kip te pocheren in kokosmelk. Zo lekker! Maar dat even terzijde. Neem hier overigens wel kipfilet en geen kipdijfilet. Hoewel ik kipdij over het algemeen lekkerder vind, is het voor mij noodzakelijk dat het vet daarvan lekker crispy wordt. Als je het pocheert blijft het vet er allemaal aan en wordt er niet smakelijker van.

Gewone kipfilet gebruiken dus. Door het pocheren blijft de kip altijd wat sappiger als wanneer je hem bakt dus dat gaat prima met kipfilet. Bovendien gebruik je geen vet waardoor de kip mooi mager blijft.

Het mooie bord komt uit de Cassonadelijn van Cosy & Trendy

Gepocheerde kip met groene groenten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gepocheerde kip met groene groenten

Op de foto zie je doperwtjes liggen. Deze zaten niet in het recept maar ergens las ik het verkeerd en gebruikte doperwtjes.. 🙂 Smaakte er prima bij overigens!
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 ml kippenbouillon
  • 40 gr verse gember in plakjes
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 4 stuk kipfilet van 180 gr ong
  • 200 gr sugar snaps schoongemaakt
  • 100 gr baby spinazie
  • 1 komkommer of 2 mini komkommers of 2 mini komkommers gesneden
  • 2 lente uitjes in dunne reepjes
  • sesam zaadjes om erover heen te strooien

Wasabi dressing:

  • 60 ml limoensap
  • 1 el suiker
  • 1 tl wasabi pasta
  • 10 gr verse gember geraspt
  • 1/2 tl sesamolie

Instructies

  • Om de wasabi dressing te maken, doe je de limoensap en suiker in een kleine kom en roer tot de suiker goed is opgelost. Voeg de wasabi, gember en sesamolie toe en roer tot alles goed gemengd is. Zet apart
  • Doe de boullon, gember en knoflook in een flinke hapjespan of diepe koekenpan en verhit op hoog vuur. Breng aan de kool, voeg de kip toe en zet het vuur lager. Dek af met een deksel en kook voor 6-7 minuten of tot de kip gaar is. Haal uit de bouillon, snij in plakken en zet apart. Verhoog het vuur weer en breng de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de sugarsnaps toe en kook deze een minuutje of 2. Giet af
  • Verdeel de spinazie, sugar snaps en komkommer over de borden en leg de plakken kip erop. Druppel wat van de wasabi dressing erover en bestrooi met sesamzaadjes
Auteur: Donna Hay

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Dit ziet er heerlijk uit! Donna Hay is geweldig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!