Kip marinade | simoneskitchen.nl

Zachtjes drupt de regen….

Terwijl ik dit tik (week geleden) regent het buiten weer eens pijpenstelen en is een barbecue gerecht dus eigenlijk misschien niet het meest logisch om te delen, maar kom op: het is zomer dus dan wil je buiten eten. Maar ja, ondanks dat ik links en rechts echt wel merk dat het weer in de wereld en ook in Nederland aan het veranderen is, blijven die zomers toch een beetje wisselvallig. Op zijn zachtst gezegd.

20170717 W6A3659

Weinig BBQ

En dus hebben we nog niet zo erg veel in ons frisse tuintje gebarbecued. In het voorjaar geloof ik hadden we mooi weer maar het is nu al een paar weken beetje wisselvallig. Gelukkig kun je dit recept ook gerust binnen maken. Eigenlijk gaat het niet om de kip maar om de marinade. Want daar valt of staat een lekker spiesje mee.

Kip marinade | simoneskitchen.nl

Even laten marineren

Overigens ben ik – as we speak – helemaal niet in Hollandia maar zitten we met ons poepertje in warm Griekenland. Lefkas om precies te zijn. En genieten we daar van zon, zee en elkaar. En hoop ik natuurlijk dat er hier in Nederland ook nog wat lekkere dagen aankomen zodat je dit buiten op de barbecue kunt bereiden. Let trouwens wel even op want door de marinade kleuren de spiesjes sneller dan normaal.

Kip marinade | simoneskitchen.nl

Kip met citroen peper marinade

Nog geen review
GangBijgerecht
KeukenBBQ

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

4 spiezen

Ingrediënten

  • 2 jalapeno pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen sap
  • 1 rode ui
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 2 el honing
  • zout
  • 300 gr kipfilet in blokjes

  • Snij de pepers en hak de knoflook grof. Snipper de ui. Doe alle ingredienten in het bakje van de staafmixer en draai tot een lichtgroene dressing.
  • Rijg de kip op stokjes en laat die minimaal een uur marineren in het mengsel.
  • Bak op de barbecue of in een grilpan tot de kip gaar is.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 17g | Vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Transvet: 1g | Cholesterol: 48mg | Natrium: 91mg | Kalium: 413mg | Vezels: 1g | Suiker: 11g | Vitamine A: 241IU | Vitamine C: 37mg | Calcium: 24mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.