Kaneelbroodjes maken

Kaneelbroodjes met roomkaas

Deze heerlijke kaneelbroodjes met roomkaas zijn de ultieme zoete verleiding. Het is zacht, knapperig, zoet en oooo zo lekker! Je bent er even tijd mee kwijt maar ik ga binnenkort ook een snelle versie voor je maken. Dus nog even geduld. Maar in de tussentijd kun je natuurlijk dit lekkere kaneelbroodjes recept gewoon maken.

Cinnamons buns

Veel mensen associeren mij tegenwoordig vooral met gezonde recepten. En dat klopt ook wel, want het merendeel van de recepten op de site is gezond. Lekker veel groente, niet teveel snelle koolhydraten enzovoort. Dat is ook de manier waarop we allemaal zouden moeten eten. Voor het merendeel van de tijd. Maar juist als je gezond eet, kun je echt wel af en toe uit de band springen.

Sticky kaneelbroodjes

En maak je gewoon de allerlekkerste cinnamon buns thuis. Het is nu niet dat ik dit ga propageren, maar ik kan onwijs genieten van kaneelbroodjes. Als je dan een keertje uit de band springt, maak ze dan wel zelf. Dat blijft wel het allerlekkerste.

Om de kaneelbroodjes te maken heb je wel een beetje geduld nodig. Je begint met het maken van het deeg en dat heeft nu eenmaal tijd nodig om te rijzen. Maar het is niet zo dat je er met je neus bovenop bij moet blijven zitten. In de tussentijd kun je de vulling maken en de karamelsaus.

De karamelsaus maakt deze kaneelbroodjes nog heftiger. Je kunt ervoor kiezen overigens om die niet te maken, maar ik vind het wel echt wat toevoegen aan dit kaneelbroodjes recept. Maar de keus is natuurlijk aan jou.

Wil je nou echt geen suikerbommetje eten? Probeer dan eens deze paleo panforte. Totaal wat anders, maar ik beloof dat ik binnenkort ook eens een glutenvrije versie van dit recept ga uitproberen. Kan daar nog geen garanties op geven natuurlijk. Dus wordt vervolgd!

Kaneelbroodjes

Sticky kaneelbroodjes met roomkaas en karamelsaus

5 van 2 stemmen
GangKoek

Als je het doet moet je het goed doen en deze overheerlijke kaneelbroodjes wil je gemaakt hebben!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 1 uur 30 minuten
totaal 1 uur 30 minuten

15 broodjes

Materiaal

  • Lage ovenschaal van ongeveer 20×25 cm

Ingrediënten

Deeg

  • 400 gr bloem
  • 45 gr suiker
  • 7 gr gist
  • 7 gr zout
  • 245 ml melk
  • 55 gr roomboter gesmolten
  • 1/2 tl citroenextract

Vulling

  • 20 gr kaneel
  • 85 gr basterdsuiker
  • 50 gr roomboter gesmolten

Karamelsaus

  • 100 gr suiker
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr roomboter gesmolten
  • snufje zout

Topping

  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr roomboter zacht
  • 85 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

  • Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar. Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette, schone schaal en dek af met een schone theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek, ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht (smeer in met olie om plakken te voorkomen) tot een rechthoekige lap van ongeveer 35 bij 40 cm.
  • Meng de ingredienten voor de vulling en verdeel over het deeg. Zorg dat er een centimeter rondom vrij blijft. Rol de lap op langs de langste kant, vouw goed dicht en snijd in gelijke stukken
  • Maak de karamelsaus door de ingredienten te mengen. Schenk de saus vervolgens onder in de ingevette ovenschaal. Leg hier de rolletjes op met de snijkant naar boven toe. Laat de schaal met rolletjes nog ongeveer een half uur rijzen terwijl je de oven voorverwarmt op 180˚C.
  • Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Keer de ovenschaal om op een groot bord, zodat de deegrolletjes met de sauskant naar boven liggen.
  • Meng de ingredienten voor de roomkaastopping en spuit die over de bovenkant van de kaneelbroodjes.
  • Serveer warm of koud.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 365kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 4g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 10g | Transvet: 1g | Cholesterol: 46mg | Natrium: 332mg | Kalium: 75mg | Vezels: 2g | Suiker: 29g | Vitamine A: 545IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 47mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.