Ben je fan van butter chicken dan ga je deze butter chicken burger absoluut waarderen! De smaken van India verstopt in een heerlijke burger!

Butter chicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Butter chicken burger

Ben je ooit in India geweest (of in een Indiaas restaurant) dan heb je wellicht wel eens butter chicken gegeten. Dit heerlijk gerecht maak je normaal gesproken natuurlijk niet in de vorm van een burger, maar het is meer een soort curry. Voor een samenwerking kreeg ik ooit een pakje met butter chicken pasta opgestuurd. Een soort curry pasta maar dan met de smaken van butter chicken. Inmiddels is Kumar samengegaan met Verstegen zag ik net. De pasta kun je wel nog steeds kopen en die vind je hier.

Butter chicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Niet pittig

In tegenstelling tot veel andere curry pastas is die voor butter chicken niet heel erg pittig. De smaken zijn vrij zacht en dat maakt het ideaal om te verwerken in deze butter chicken burger.

Er zijn diverse merken butter chicken pasta te koop zag ik, maar let wel op dat je de pasta gebruikt en niet de saus. Dat is echt anders. Er gaat niet mega veel van de pasta in de butter chicken burgers, dus heb je nog over? Roer het dan ook eens door bijvoorbeeld de soep of gebruik het in een echte curry. Keus genoeg. Juist doordat de smaken redelijk zacht zijn is het een veelzijdige pasta.

Ik koos er dus voor om de pasta te gebruiken in een butter chicken burger. Niet alleen omdat ik gek ben op burgers (wie niet) maar deze is echt anders door de butter chicken en door de toevoeging van de rode linzen. Ik gebruikte kipdijfilet omdat je op die manier meteen het nodige vet hebt om de burger body te geven en veel meer smaak als een droge kipfilet.

Butter chicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Op een broodje of als maaltijd

Ik at hem op een broodje, maar je kunt er een complete maaltijd van maken door de burger te serveren met een fijne groene salade, geroosterde groenten en aardappelen of rijst.

De burger zelf kun je aankleden zoals je zelf wilt. Ik heb het hier eenvoudig gehouden met tomaat, sla en natuurlijk mayonaise en ketchup.

Butterchicken burger met rode linzen | simoneskitchen.nl

Butterchicken burger met rode linzen

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenIndiase keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 250 gr kipdijfilet
  • 100 gr rode linzen gekookt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 40 gr butter chicken pasta
  • zout
  • peper
  • verse koriander half bosje
  • 15 gr panko

  • Pel de ui en snij in vieren. Pel het knoflookteentje en snij wat kleiner. Doe beiden in de kom van een keukenmachine. Voeg hier de kipdij aan toe, de rode linzen, de koriander en de butterchicken pasta.
  • Draai de machine tot het de juiste samenstelling heeft. Hou je van wat grover draai de machine dan minder lang. Doe het over in een kom.
  • Kijk of het goed bij elkaar blijft zitten als je er een bal van wilt draaien. Is het te nat doe er dan 15 gram panko of paneermeel bij om het wat te binden.
  • Maak twee burgers van het mengsel en bak ze gaar in een koekenpan. Eet op een broodje naar keuze!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 409kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 27g | Vet: 23g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 123mg | Natrium: 155mg | Kalium: 542mg | Vezels: 6g | Suiker: 5g | Vitamine A: 3253IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 77mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.