Deze broodpudding met blauwe bessen heeft een paar van mijn favoriete smaken in een compact jasje. Heerlijk met brioche of met oud brood.

Broodpudding met blauwe bessen en lemon curd
Lemon curd en blauwe bessen broodpudding

Broodpudding met blauwe bessen en lemon curd

Je kunt misschien denken dat ik het nummer van Donna Hay heb uitgekozen puur en alleen om het feit dat er een enorme hoeveelheid broodpudding in staat. Het zou best een goede reden zijn , dat is zeker maar het was hem niet… Tot ik de eerste proefde; broodpudding met blauwe bessen en lemon curd…. Goddelijk lekker!! Maar ik ben dan ook wel een broodpudding fan.


Ik had zoals gebruikelijk weer teveel gemaakt en een gedeelte naar de buren gebracht. Daar kreeg ik te horen dat de buurmeisjes het niet lekker vonden, maar de buurvrouw des te meer. Zou het de lemon curd kunnen zijn? Het is vrij zurig/zoet natuurlijk, maar ik hou ervan.

Brioche

Het recept gaf aan dat de broodpudding met blauwe bessen met brioche gemaakt moest worden en dat is van zichzelf natuurlijk al behoorlijk zoet. Misschien is het beter om het met gewoon brood te doen, want de lemoncurd heeft natuurlijk al de nodige suiker. Maar wat voor brood je ook gebruikt het is toch wel lekker.

Broodpudding met blauwe bessen en lemon curd

Broodpudding everywhere

Inmiddels heb ik van Donna Hay de nodige andere broodpuddingrecepten uitgeprobeerd maar deze broodpudding met blauwe bessen blijft toch wel een van mijn favorieten. Afhankelijk van het seizoen varieer ik met ander fruit. Die blauwe bessen zijn heerlijk, maar niet altijd verkrijgbaar.

Een van mijn andere favorieten is de broodpudding met mandarijn, maar ook de hartige broodpudding met zuurdesem is een must try. Je kunt de hoeveelheden heel precies afmeten maar tegenwoordig giet ik er gewoon wat bij en het gaat altijd goed. Haha…

Maar volg vooral de hoeveelheden hieronder. Je denkt waarschijnlijk op gegeven moment dat je teveel vulling en vloeistof hebt, maar onthoud dat de brioche enorm veel vocht opneemt. De korstjes aan de bovenkant worden extra krokant als je er wel vloeistof overheen giet, maar ze er net bovenuit laat piepen.

Ik vind de broodpudding net vers en warm uit de oven onwaarschijnlijk lekker. Maar ook de volgende dag is het iets wat ik nog best koud kan eten. Gezond is het zeker niet, maar het is wel het ultieme toetje voor mij!

Broodpudding met blauwe bessen

Broodpudding met blauwe bessen en lemon curd

Nog geen review
GangDessert
KeukenZoete keuken

Wat mij betreft de ultieme combinatie voor een broodpudding. Met blauwe bessen en lemon curd
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

6 personen

Materiaal

  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 75 gr suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 510 gr lemoncurd
  • 250 gr brioche dun gesneden
  • 250 gr blauwe bessen
  • 2 el suiker

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Verwarm de room in een medium pan tot het net aan de kook komt. Verwijder van het vuur en zet aan de kant. Doe de eieren, suiker en vanille in een kom en klop om dit te combineren. Voeg geleidelijk de room toe terwijl je goed klopt. Zet apart.
  • Lepel 1/4 cup van de lemon curd in de bovem van elke bakvorm (goed ingevet of bekleed met bakpapier) die je wilt gaan gebruiken. Smeer de plakken brioche in met de rest van de lemon curd. Verdeel de brioche over de ovenschaal of schalen en giet het roommengsel eroverheen. Doe de blauwe bessen erop en besprenkel met de witte suiker. Zet de schalen op een bakplaat en laat dit 5-10 minuten staan. Bak het 15-20 minuten tot goudbruin en gaar. Laat het 10 minuten staan.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 857kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwit: 12g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 30g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 0.2g | Cholesterol: 248mg | Natrium: 500mg | Kalium: 144mg | Vezels: 1g | Suiker: 71g | Vitamine A: 1731IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 94mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.