Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl

Ok jullie hebben nog wel aardig wat recepten van me te goed die ik heb gemaakt vorige week. Alleen de geslaagde dan natuurlijk. Ik moet zeggen dat ik echt een fan ben geworden van de broccolisalade. Het is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Makkelijk om mee te nemen (tandenstoker mee!) en het vult ook nog eens. Deze keer combineerden we het met een koolrabi. Dat is typisch zo’n groente die ik eerlijk gezegd altijd laat liggen want wat moet je met zo’n ding, maar je kunt hem goed rauw eten. Smaakt een beetje als een soort kruising tussen een appel en een radijs. Zoiets. Voor zover dat te omschrijven valt natuurlijk. Probeer het maar eens. We hebben hem wel geschild want de buitenkant is een beetje taai en minder lekker. Daarna geraspt door de salade en aangemaakt met een pittige dressing met mayo en wasabi.

Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl
Broccoli kohlrabi salade | simoneskitchen.nl

Broccoli koolrabi salade met cashewnoten

Nog geen review

De salade is goed houdbaar in de koeling. Zeker twee dagen.
Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 witte koolrabi geschild en geraspt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 handje rozijnen
  • 75 gram rauwe cashewnoten even kort geroosterd

Dressing

  • 6 el mayonaise
  • 4 tl wasabi
  • 2 el amandelolie
  • zwarte peper
  • zout

  • Week de rode ui ringen even een minuutje of vijf in appelciderazijn. Zo gaat de scherpte er een beetje af
  • Breek de broccoli in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot je grove korrels hebt. Blancheer die even heel kort. Paar seconden is voldoende. Als je een quooker hebt dan is dat ideaal om te gebruiken.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Als er appel cider over is van de ui doe je die er ook bij.
  • Maak de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en flink te kloppen.
  • Doe door de salade heen.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.