Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl

Whole30 ontbijt

Ik kan me nog levendig mijn allereerste whole30 herinneren. Het ontbijt was een probleem. Want als je jaren lang gewend bent om een bak yoghurt met cruesli te eten als ontbijt, wat doe je dan tijdens de whole30? Nou dat werd al snel een ei, nog meer ei en o ja, doe nog maar een ei. Tot we geen eieren meer konden zien. Nu ben ik gek op ei dus dat is het probleem niet, maar we aten dat ei nagenoeg elke dag op dezelfde manier. En ja dan wordt het wel een tikkie saai op den duur.

Eiervariatie met boerenkoolfrittata

Maar gelukkig is niets zo flexibel als het ei, dus inmiddels is mijn repertoire aan eigerechten dermate uitgebreid dat ik niet meer zo erg tegen dat ontbijt aanhik. En bovendien eet ik ook niet meer elke dag eieren als ontbijt, want er zijn nog veel meer opties. Maar daarover later meer.. 🙂 Voor nu heb ik alvast deze overheerlijke boerenkoolfrittata. Die niet alleen heel lekker is als ontbijt, maar ook nog eens makkelijk meegenomen kan worden als lunch.

Ideaal als je op kantoor zit en je moet elke dag lunch meenemen. We doen vaak een whole30 in de zomer omdat ik dan meer zin heb in salades. In de winter – zoals nu – ben ik toch geneigd naar wat stevigere gerechten of warme gerechten. Soep is dan ook een favoriet en deze fritatta dus.

Deze fritatta met geroosterde groente is trouwens ook een aanrader en ook makkelijk mee te nemen!

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl

Boerenkoolfrittata

4 van 1 stem
GangOntbijt
KeukenHollandse keuken

Deze boerenkoolfrittata is met recht een stevig begin van de dag, maar ook geschikt om te eten als lunch of als avondeten.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten
totaal 15 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 50 gr spekblokjes
  • 100 gr boerenkool fijngesneden
  • 1 rode peper
  • 4 eieren
  • 1/2 bosje peterselie
  • peper en zout

  • Verhit de kokosolie in een medium formaat koekenpan. Bak hierin de spekblokjes uit.
  • Voeg de boerenkool toe en bak dit 3-5 minuten mee. Snijd intussen de rode peper fijn (met zaadjes als je van pittig houdt, zonder zaadjes als je wat minder pittig wilt)
  • Schep de rode peper door de boerenkool en bak even mee. Klop ondertussen de eieren met peper en zout naar smaak in een kom. Het spek is ook al zout dus doe er niet teveel zout bij.
  • Schenk de eieren over de boerenkool en leg een deksel op de pan. Laat de frittata langzaam garen tot het ei is gestold. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  • Stort de frittata op een bord en bestrooi met de peterselie

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 154kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 12g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 182mg | Natrium: 448mg | Kalium: 220mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 2842IU | Vitamine C: 46mg | Calcium: 62mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.