Boekweitsalade met avocado en radijs | simoneskitchen.nl

Dertig minuten moest je het koken zei de verpakking tegen me… Dus ik zette braaf de boekweit op het vuur en ging wat anders doen, maar toen ik na 20 minuten even proefde hoe de stand van zaken was vond ik het vrij snottig. Hoort dat zo? Ik ben een boekweit maagd, gebruikte het voorheen eigenlijk voornamelijk als boekweitmeel dus ik weet niet helemaal wat nou hoort bij boekweit. Ik had verwacht dat het nog een beetje een bite zou hebben. Vergelijkbaar met gekookte spelt. Maar als ik de gebruiksaanwijzing had aangehouden dan had ik geen boekweit gehad maar boekweitpap.

De salade is verder lekker hoor! Ik was er net op tijd bij nog, maar ben wel benieuwd wat jullie bevinden zijn met boekweit. Wat is de structuur zoals ie hoort? Ik dacht laatst ook al een recept te maken met boekweit van Sarah Britton en ik moet eerlijk zeggen; dat was helemaal geen succes. Zij gebruikt de boekweit min of meer rauw. Je weekt het een nacht en verwerkt het dan in bijvoorbeeld een smoothie. Maar het krijgt een vrij krijt-achtige smaak. Ik vond het niet zo geweldig, dus heb uiteindelijk van de rest van de boekweit pannenkoekjes gemaakt.

Boekweit salade met granaatappel | simoneskitchen.nl

Die pannenkoekjes waren dan weer wel heel lekker maar tot zover is mijn ervaring met boekweit als graan dus niet zo succesvol. Misschien is het gewoon niet zo geschikt om een salade van te maken. Dat kan natuurlijk ook.

Eten jullie wel eens boekweit en zo ja, hoe bereid je het dan?

Boekweitsalade met avocado en radijs | simoneskitchen.nl

Boekweitsalade met avocado, radijs en bosui

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 75 gram boekweit
  • 1 avocado
  • paar radijsjes
  • 2 bosuitjes
  • geitenyoghurt
  • olijfolie
  • citroen
  • zout
  • peper

  • Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel na met koud water. Zet aan de kant
  • Snij de avocado in kleine stukjes en doe in een kom.
  • Snij de radijsjes in stukjes en doe erbij, evenals de bosuitjes in kleine stukjes
  • Maak een dressing van de geitenyoghurt, olijfolie en de citroen en breng op smaak met zout en peper

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.