De combinatie van het zoete van de pompoen en het zoute van de halloumi is een top combinatie in deze halloumi burgers met pompoen.

Pompoen halloumi burger | simoneskitchen.nl

Halloumi burgers met pompoen

Ik hou van Nigella en haar filosofie als het aankomt op eten. Ik was heel even bang dat Simply Nigella een soort gezonde variant van haar gebruikelijke manier van koken zou zijn, maar godzijdank is dat niet het geval.

Ik kan me niet helemaal aan de indruk onttrekken dat er meer gezonde gerechten in staan als anders, maar – zoals Nigella zelf ook zegt – het gaat uiteindelijk om balans in het leven. Maar altijd is eten én koken, de ultieme feel-good factor. Ik kan het daar wel mee eens zijn. Ik kan me niet voorstellen dat ik nooit meer zou mogen koken. Dat zou toch een treurig leven worden.

Simply Nigella | simoneskitchen.nl

Al bladerend door het boek stak ik papiertjes bij de recepten die ik wil gaan maken en dat zijn er véél. Van de pompoen halloumi burgers ( mijn lunch voor vandaag) die je hier ziet tot de citroen tijm cake die ik straks in de oven ga schuiven en de zwarte bonen slowcooker gerechten (waarvan er nu eentje staat te pruttelen voor vanavond) Ik word er blij van.

Ook het hoofdstuk met de bijgerechten heeft veel papiertjes. Ook omdat ik de laatste tijd merk dat ik het inleggen van groentes echt leuk en makkelijk vind en Nigella is er geloof ik aan verslaafd dus ga ook daar zeker een paar ideeën van gebruiken.

Pompoen halloumi burger | simoneskitchen.nl

In het zoete hoofdstuk komen een paar tulbanden voorbij. Dan heb je bij mij al meteen een paar punten voor (tulband verslaafd) en dus gaat de citroen tijm cake uiteraard in mijn favoriete tulband vorm.

Pompoen halloumi burgers

Deze vegetarische halloumi burgers zijn een goed voorbeeld van de makkelijke gerechten die je overal door het boek heen vind. Het kost even wat tijd, de pompoen moet tenslotte roosteren maar is voornamelijk wachttijd.

Nigella serveert ze in een pitabroodje en dat kan natuurlijk prima maar ik vond dit een leuke variatie. Alhoewel ik denk dat het pitabroodje makkelijker had gegeten. Een kanttekening wat betreft de halloumi; ik had nog een pakje liggen die ik bij de Albert Heijn had gekocht en ik vond het niet zo erg bijzonder. Ik ben gewend aan de halloumi die ik meestal in de groothandel koop (ben het merk even vergeten maar in een blauw  kartonnen doosjes zit dat) en die vind ik vele malen lekkerder.

Dit was een beetje een slap aftreksel, maar goed dat vond ik dan. Het zoete van de pompoen combineert lekker met het zoute van de halloumi.

Nigella zet de halloumi eenvoudigweg in de oven. Voor een volgende keer ga ik de halloumi bakken op de grilplaat. Ik vind dat net altijd even wat meer smaak afgeven.

20151121-MH2A6248

Simply Nigella is uitgegeven bij uitgeverij Atlas en is onder andere te koop bij bol.com voor € 34,99.

Pompoen halloumi burger | simoneskitchen.nl

Halloumi burgers met pompoen

Nog geen review
GangHoofdgerecht
KeukenEngelse

Lekkere vegetarische burger met pompoen en halloumi
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • oregano
  • 250 gr halloumi
  • tomaat
  • 1 turks brood of pita broodjes

  • De plakken kun je het makkelijkste maken met de hals van de flespompoen. Snij die eraf en snij hier plakken van. Nigella heeft het niet over het verwijderen van de schil en dat heb ik eraan gelaten maar ik vind het zelf niet lekker. Voor mij dus volgende keer zonder schil.
  • Pak een bakplaat en besmeer die met olie. Leg de plakken hierop en bestrooi met oregano. Draai ze om en doe dit ook voor de andere kant. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot gaar.
  • Snij de halloumi in plakken (net zoveel als je pompoen plakken) en beleg elke plak pompoen met een plak halloumi en zet weer terug in de oven voor nog eens tien minuten.
  • Haal eruit en serveer op een broodje, pitabroodje of Turks brood met sla en plakjes tomaat erop.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 281kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 16g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 11g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Natrium: 758mg | Kalium: 660mg | Vezels: 4g | Suiker: 4g | Vitamine A: 19931IU | Vitamine C: 39mg | Calcium: 715mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.