Deze overheerlijke vegan linzencurry komt uit het boek van Angela Liddon van Oh she glows. Het zit bomvol met smaak en is het vlees ga je hier zeker niet missen.

Linzencurry uit oh she glows

Vegan linzencurry met kikkererwten

Dit makkelijke recept voor een vegan linzencurry maak je met kikkererwten maar je kunt daar ook makkelijk een variatie in aanbrengen. Ondanks het feit dat ik niet vegan of vegetarisch ben probeer ik wel minder vlees te eten. Sowieso is vlees duur maar ik kies dan liever voor wat beter vlees en eet het dan maximaal 1 of 2 keer per week. Zeker niet elke dag. Dus ik ben altijd wel op zoek naar lekkere vegan gerechten om te maken voor doordeweeks.

Ik ben fan van de recepten van Angela Liddon. Zij maakt echt de lekkerste creaties zonder vlees en je mist het dan ook geen enkel moment.

Linzencurry uit oh she glows

Vegetarische curry

De linzencurry bevat lekker veel specerijen en ik vond het absoluut een heerlijk gerecht. Het vlees mis je dus niet, maar als je het echt wilt kun je dat natuurlijk toevoegen. (Of maak gewoon een andere curry zoals de Rogan Josh curry) Overigens is het boek zelf volledig vegan.

De enige kanttekening die ik heb bij het boek is dat de vertaling soms een beetje knullig is. Zo wordt een butternut squash vertaald als boterpompoen in plaats van flespompoen en is een curry gerecht ineens een kerriegerecht. Dat is jammer, maar niet onoverkomelijk. Hoe dan ook is het boek een aanrader voor iedereen die meer plantaardig wil eten, vegan of vegetarisch eet. Dit recept voor een heerlijke linzencurry met kikkererwten is een voorbeeld van een van de recepten uit het boek. Lekker en supersnel klaar!

De aangegeven kooktijd in het boek is 30 minuten. Ik vond dat best lang en de linzencurry was dan ook sneller klaar. Dat gezegd hebbende; veel van dit soort gerechten profiteren wel van een lekkere bereidingstijd omdat de smaken dan beter in kunnen trekken.

Ook heel geschikt om een extra grote portie te maken en dan in te vriezen voor later gebruik. Behalve de rijst kun je dit ook heel goed serveren met bijvoorbeeld bloemkoolrijst als je minder koolhydraten wilt eten.

Oh she glows Elke dag is uitgebracht door Unieboek Spectrum (ISBN 9789000354238) en is verkrijgbaar in de (online) winkels voor € 24,99

Boekreview oh she glows | simoneskitchen.nl

Linzencurry met kikkererwten

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenVegetarisch

Een heerlijke vegetarische linzencurry waar je het vlees zeker niet mist
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 190 gr linzen ongekookt
  • 250 gr kikkererwten gekookt, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 ml
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 tl gember verse, geraspt of fijngesneden
  • 2 el rode curry paste ik gebruikte die van Koh Thai red curry paste
  • 1 el kerrie poeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 3/4 tl zeezout of naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 4 tl olie

Om te serveren:

  • 300 gr basmatirijst gekookt
  • koriander
  • appel-mango chutney

  • Spoel de linzen schoon en breng in ruim kokend water aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes doorkoken tot ze net gaar zijn. Giet af.
  • Verhit de olie in een flinke pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot glazig. (4-5 minuten) Roer de gember erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Roer de currypaste, kerriepoeder, kurkuma, komijn, zout en de suiker erdoor. Draai het vuur wat hoger en bak het geheel onder regelmatig roeren 1-2 minuten tot de specerijen beginnen te geuren.
  • Roer de tomaten, kikkererwten en gekookte rode linzen erdoor. Laat de curry door en door warm worden en draai dan het vuur lager.
  • Serveer de curry met rijst, chutney en verse koriander.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 95g | Eiwit: 16g | Vet: 8g | Verzadigd vet: 1g | Natrium: 12mg | Kalium: 526mg | Vezels: 12g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1214IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 113mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Ik ontving een recensie exemplaar van het boek van de uitgever maar alle meningen zijn die van mijzelf.

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.