bloemkool couscous met rode biet | simoneskitchen.nl

Bloemkoolcouscous met rode biet

Terwijl jullie dit lezen ben ik aan het rondrennen in Noorwegen.. Zo’n zin in!! Koffertje is gepakt, foto-spul staat klaar dus we vertrekken morgenochtend vroeg. Nee, het is geen vakantie en ik ga met een groep andere bloggers op uitnodiging van Visit Norway. Hoe cool is dat? Jullie gaan er ongetwijfeld alles over horen de komende tijd, dus ik ga later wel vertellen wat we allemaal gedaan hebben of volg me op Instagram, Twitter of facebook waar ongetwijfeld al het nodige voorbij gaat komen. Ik maak me wel een klein beetje zorgen over de whole30 op reis. Maar ik denk dat het goed gaat komen, afgezien van die chocola en kaas tasting…. Kreun… Ik zit ongeveer al te kwijlen als ik het erover heb.

Bloemkool couscous met bietjes en geroosterde hazelnoten | simoneskitchen.nl

“Dan had je dat wat slimmer moeten plannen” hoor ik je nu denken. Maar weet je er is altijd wel wat en als ik het daarvan af laat hangen dan gebeurt er nooit eens wat. Van de week een goed gesprek gehad met Kim van Foodstyle. Zij is voedings coach en gaat me een beetje helpen met hoe ik na de whole30 straks verder ga… Want die balans.. die moeten we daarna natuurlijk wel gaan vinden! Ik heb er alle vertrouwen in, in ieder geval…

Maar goed.. de bietjes bloemkool couscous die ik al een tijdje geleden beloofd had voor bij de Crackling Chicken… Hier is ie dan!

cauliflower couscous with beetroot | insimoneskitchen.com

Bloemkool couscous met bietjes

5 van 3 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 Flinke hand hazelnoten
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 1/2 tl zout
  • 2 medium rauwe rode biet gepeld en in vieren gesneden
  • 1 tl ghee
  • 1 medium bloemkool in roosjes gebroken
  • 2 knoflook tenen fijn gesneden
  • 2 el gehakte peterselie of munt
  • Voor de dressing
  • 1 tbsp citroenrasp
  • Sap van 1/2 tot 2/3 citroen
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el hazelnoot olie
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl dijon mosterd
  • 1/2 tl sesamolie optioneel maar is wel lekker

  • Verhit een pan op medium vuur en rooster de hazelnoten voor 2-3 minuten of tot goudbruin. Let wel op, want het kan ineens hard gaan. Doe over in een kom en laat licht afkoelen. Doe ze dan in een theedoek en wrijf de velletjes eraf. Het zou makkelijk moeten gaan.
  • In dezelfde pan, bak je de ui 5-6 minuten in wat olijfolie met een beetje zout, tot ze goudbruin en zacht zijn. Doe de beetjes, knoflook en het meeste van de hazelnoten (hou er een paar achter voor decoratie) in een keukenmachine en draai dit tot kleine kruimels. Dit kan natuurlijk ook met een mes, maar dat duurt wat langer.
  • Voeg de gemalen bietjes, knoflook en de hazelnoten toe aan de ui en bak dit samen voor een minuutje of twee. Indien nodig voeg je wat extra bakvet toe.
  • Doe bloemkool roosjes in de keukenmachine en draai dit weer tot fijne kruimels, beetje de grootte van rijst of couscous. Voeg toe aan de de bietjes mix  roer dit allemaal goed door, En roerbak het nog een paar minuutjes. Doe dan alles over in een grote kom.
  • Meng de ingredienten voor de dressing en giet dit over de salade. Voeg peterselie en munt toe en roer dit goed door. Proef of het nog zout of zuur nodig heeft en garneer met hazelnoten, peterselie en wat extra geraspte citroen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 243kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 4g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 13mg | Natrium: 957mg | Kalium: 614mg | Vezels: 5g | Suiker: 8g | Vitamine A: 174IU | Vitamine C: 78mg | Calcium: 50mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.