Bietjessalade met halloumi | simoneskitchen.nl

Bietjessalade met mijn favoriete kaas: halloumi

Bietjes en halloumi zijn twee dingen die uitstekend bij elkaar passen. Het zachte en zoete van de bietjes in combinatie met het knapperige van krokant gebakken halloumi is perfect en deze bietjessalade met halloumi is het perfecte voorbeeld van de ultieme salade.

Welcome to the jungle

Onze tuin – dames en heren – was een echte jungle geworden. De katten, beter bekend als Humphrey en Buffy, vonden het geweldig want voor een paar uur elke dag voelden ze zich Tarzan en Jane. Behalve dan dat Jane het meeste werk deed (vliegen vangen, kikkers vangen, libelles neersabelen) en Tarzan vooral een beetje gezapig lui lag te wezen achter in de tuin op zijn favoriete muurtje.

tuin

professionele hulp

Maar er was geen doorkomen meer aan dus we moesten professionele hulp inschakelen en van de week is het gebeurd… De tuin is weer een tuin geworden en jee, wat een licht ineens! Ongelofelijk. Nu alleen nog de nieuwe tuinset (komt maandag) en het feest is compleet. Nou ja, als de zon ook mee wil werken dan natuurlijk he. Want zoals je wel kunt zien op de laatste foto was het nogal een natte dag. Met tropische plensbuien en bijbehorend onweer.

Bietjessalade

Maar eens komt de dag dat de dude zijn geliefde barbecue weer uit het vet kan trekken en vriend en vijand kan laten zien hoe goed hij rook kan ontwikkelen. Tot die tijd moeten we het doen met een salade. Wel een lekkere want deze bietjessalade met halloumi mag er zijn. Niet voor de dude want die houdt niet van halloumi, maar ik ben er gek op.

Probeer ook eens deze salade met halloumi en bietenblad!

Geïnspireerd op een recept van BBC Good Food.

Bietjessalade met halloumi | simoneskitchen.nl

Bietjessalade met halloumi

5 van 1 stem
Ganglichte lunch, Lunch

Decoratief klokje bereidingstijd

2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram kikkererwten
  • 75 gr halloumi
  • 1 el linzen
  • 200 gram bietjes fijn gesneden
  • handje peterselie fijngesneden
  • olie om in te bakken
  • peper
  • zout

  • Snij de halloumi in blokjes en verhit de olie in een koekenpan. Bak de blokjes goudbruin en krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Spoel ondertussen de kikkererwten en linzen even af en doe over in een kom. Meng met de geraspte of gesneden bietjes en de peterselie.
  • Doe als laatste de halloumi erop en eet meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 223kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 13g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 7g | Natrium: 531mg | Kalium: 434mg | Vezels: 6g | Suiker: 9g | Vitamine A: 33IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 409mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.