Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Bietenpannenkoeken

Het is misschien niet meteen een logische combinatie om bietjes en pannenkoeken te combineren maar het bleek een topidee te zijn. Het zoete van de bietjes combineert heel erg goed met de pannenkoek waardoor je ook nog amper zoetstof nodig hebt om dit een heerlijk pannenkoekje te maken!

Door een enigszins suf inkoopbeleid (dat van mij) had ik weer eens teveel van een bepaald ingredient in de koeling liggen. In dit geval bietjes. Gekookte bietjes gelukkig want die blijven wel wat langer goed dan verse bietjes dus dat was een pluspunt. Maar toch… 3 pakken met bietjes in de koeling is -ook voor mij – wat aan de hoge kant. Tijd dus om eens wat anders te doen met bietjes. Ik was een dagje aan het koken met Esmee dus dat is altijd dé gelegenheid om eens wat anders te gaan proberen en aldus werden het bietjes pannenkoeken.

Glutenvrije bietjespannenkoeken | simoneskitchen.nl

En zeg nou zelf: ziet er top uit die knalroze pannenkoekjes toch? Hou er wel rekening mee dat deze pannenkoekjes wat meer tijd vergen om te bakken. Omdat er geen gluten in zitten vallen ze ook wat eerder uit elkaar tijdens het bakken. Maak dus kleine pannenkoekjes, dan gaat het goed. Serveer lekker met vers fruit en wat geraspte kokos en je hebt een top ontbijt!

Op zoek naar nog eenvoudigere pannenkoeken met slechts twee ingredienten?

Glutenvrije bietenpannenkoekjes | simoneskitchen.nl

Bietenpannenkoekjes

4.67 van 3 stemmen
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

10 (kleine) pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 1 banaan rijp
  • 2 eieren
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr bietje groot gekookt, geraspt (ongeveer 1 stuk)
  • kokosolie om te bakken
  • Serveren met vers fruit en kokos

  • Prak de banaan met een vork fijn en klop hier de eieren doorheen.
  • Voeg het amandelmeel toe en rasp het bietje boven de kom.
  • Mix alles goed door elkaar en verhit een koekenpan met wat kokosolie. Ik gebruik een juslepel voor de maat van de pannenkoekjes. Dan passen er drie in een pan. Laat ze rustig gaar worden en draai ze voorzichtig om.
  • Serveer met geraspte kokos en vers fruit!

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 60kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 2g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 33mg | Natrium: 20mg | Kalium: 87mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 55IU | Vitamine C: 1.5mg | Calcium: 17mg | Ijzer: 0.5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.