Heerlijke witte asperges met kip, hazelnoot, feta en veldsla. Ideaal voor een lekkere lentesalade!

witte asperges met kip, ei en hazelnoten

Witte asperges met kip, hazelnoten en ei

Het is inmiddels alweer half juni; wat gaat het toch snel!
Ook het lenteweer laat zich niet langer kisten en blijft steeds hardnekkiger volhouden. Zonnige dagen en de natuur die weer in bloei staat zijn voor mij al reden genoeg om vrolijk te zijn.
Maar waar ik nu echt vrolijk van wordt is dat het aspergeseizoen ook weer is aangebroken.

Die heerlijke, romige groente is nu volop te koop en daar moet je (naar mijn mening) ook volop van genieten.

Bord met veldsla, witte asperges en kip

Niet ingewikkeld

En toch laten veel mensen de witte asperges nog wel eens liggen in de winkel of op de markt.
Vaak wordt er gedacht dat het ingewikkeld is om asperges te bereiden en doemen er allemaal visioenen op van hoge aparte pannen waarin asperges rechtop gekookt moeten worden.
Dit hoeft gelukkig niet, want je kunt ook zonder zo’n speciale pan enorm goed asperges klaar maken.

Pak gewoon een grote soeppan of een brede pan waar je normaal je stoofschotel of soep in maakt en je kunt hier in een handomdraai de lekkerste asperges in koken. Geen speciale pan nodig om deze Koninklijke groente te bereiden dus.

Witte asperges met kip

Een andere leuke bijkomstigheid is dat je met asperges onwijs veel gevarieerde gerechten kunt maken.

Natuurlijk kun je ze op de traditionele manier serveren met ham, room en een gepocheerd ei, maar je kunt ook heel eenvoudig prachtige snacks, gegrilde asperges of salades met asperges maken.

Hollandaise saus

Ik hou zelf wel altijd van een beetje room bij mijn asperges. En ik serveer deze dus dit keer met mijn favoriete snelle Hollandaisesaus.

Wil je meer weten over asperges of ben je geïnteresseerd in tips over deze prachtige groente? Neem dan ook even de tijd om dit artikel te lezen dat we al eerder over asperges schreven. Probeer ook eens de gegrilde asperges met vis.

Asperge salade met feta en hazelnootjes | simoneskitchen.nl

Witte asperges met kip, hollandaise saus en hazelnootjes

Nog geen review
GangMaaltijdsalade
KeukenHollandse keuken

Een heerlijke voorjaarssalade met witte asperges en kip
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges geschild
  • 4 eieren gekookt en gehalveerd
  • 150 gr veldsla
  • 4 kleine kipfilets van 100 gr per stuk
  • 50 gr hazelnootjes geroosterd en gehakt
  • 50 gram feta verkruimeld

Hollandaise saus

  • 2 el olijfolie
  • 3 eidooiers
  • 110 gr roomboter ongezoute
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 el peterselie fijngehakt

  • Zet water op en kook vier eieren.
  • Kook de asperges voor ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater (bewaar wat van het kookwater) en leg ze even apart terwijl je het bord opmaakt.
  • Maak de saus door de boter te smelten in een kleine steelpan. Ondertussen klop je de eidooiers met de peterselie, citroen en peper en zout luchtig en romig in de keukenmachine.
  • Voeg nu de gesmolten boter in een dun straaltje toe terwijl je de machine rustig laat draaien.
  • Bak de kipfilets gaar en goudbruin.
  • Maak de veldsla aan met een kwart van de dressing en verdeel dit over de borden. Leg de asperges op de veldsla en schenk de rest van de dressing erover.
  • Verkruimel de feta over de saus en strooi de gehakte hazelnootjes erover.
  • Serveer de kipfilet naast de asperges met de doorgesneden eitjes.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 431kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 37g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudigd onverzadigd vet: 3g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 240mg | Natrium: 370mg | Kalium: 1201mg | Vezels: 6g | Suiker: 6g | Vitamine A: 4872IU | Vitamine C: 30mg | Calcium: 180mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.