Dit heerlijke frambozentaartje maak je met amandelmeel en is bovendien vegan en glutenvrij. Hoe je deze traktatie maakt zie je hieronder!

Amandel frambozentaartje | simoneskitchen.nl

Amandel frambozentaartje

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met paleo dacht ik niet dat je ook echt iets lekkers zou kunnen maken dat “paleo-proof” was. Ik had geen idee hoe je glutenvrij moest bakken en mijn allereerste poging daartoe was ook niet meteen een groot succes te noemen.

Dit amandel frambozentaartje bracht daar echter accuut verandering in. Dit is zo ontzettend lekker! Je mist de gluten of het ei geen moment. Want ja dit frambozentaartje is niet alleen glutenvrij, het is ook vegan. Ideaal dus voor nagenoeg al je gasten. En het mooie is dat het ook nog eens heerlijk is.

Paleo magazine

Het recept voor dit lekkere frambozentaartje komt uit het paleo magazine wat in die tijd nog door Marinka werd gemaakt. Gek als je je bedenkt dat ik niet zo heel veel later het stokje over zou nemen en zelf voor paleo magazine aan de slag zou gaan. Dat had ik tijdens het maken van die eerste paleo gerechten echt niet gedacht!

Amandel frambozentaartje paleo en vegan

Amandelschaafsel

In het oorspronkelijke recept staat dat je voor de topping 200 gr amandelschaafsel moet gebruiken. Dat is enorm veel dus we hebben dat door de helft gedaan. Evenals de jam die over de bovenkant gaat. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewone jam gebruiken maar hou er rekening mee dat het snel te zoet wordt. Jam zonder suiker werkt hier beter en houdt het geheel ook lekker fris en zuur.

Door het gebruik van de arrowroot is het deeg ook nog redelijk stevig en valt het niet zo heel erg snel uit elkaar. Dat is wel het nadeel van glutenvrij bakken soms. Maar in dit geval werkt het prima.

Probeer ook eens deze waanzinnig lekkere pompoen tulbandjes!

Amandel frambozen taartje | simoneskitchen.nl

Amandel frambozentaartje

5 van 5 stemmen
GangKoek
Keukenpaleo, Vegan

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

12 personen

Materiaal

  • taartvorm van 20-22 cm diameter (met losse bodem)

Ingrediënten

bodem:

  • 160 gr amandelmeel
  • 2 el arrowroot kan vervangen worden door maizena
  • 1 el citroenrasp
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 3 el gesmolten kokosolie + extra om in te vetten

Topping:

  • 50 gr amandelschaafsel
  • 150 gr frambozenjam gemaakt van 100% fruit, zonder suiker

  • Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een taartvorm in. Wij gebruikten een ronde vlaaivorm van 20 cm.
  • Doe de droge ingrediënten voor de bodem bij elkaar in een kom en meng goed. Voeg de overige ingrediënten en een snufje zout toe en meng tot je een dik plakkerig deeg hebt.
  • Verdeel het deeg over je vorm, druk goed aan zodat je een egale bodem hebt.
  • Meng voor de topping het amandelschaafsel met de jam en verdeel dit over de bodem in de bakvorm. Druk het zachtjes aan.
  • Bak het taartje in de oven voor 18-20 minuten of tot het goudbruin is. Laat minimaal een half uur afkoelen voordat je het aansnijdt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.